Fotografija: Sastanak Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ i župana Bajsa/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Sastanak Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista BBŽ i župana Bajsa/ Foto: Deni Marčinković

Udruge antifašističkih boraca i antifašista predstavili svoje planove županu Damiru Bajsu

Drago mi je da se sve jedinice naših lokalnih samouprava odazivaju na naše programe i financiraju obnovu spomeničke baštine, što je svojevrsni presedan - kazao je JovičićČlanovi Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Bjelovarsko-bilogorske županije u utorak su u maloj županijskoj vijećnici predstavili svoj dosadašnji rad kao i planove za ovu godinu županu Damiru Bajsu i njegovim suradnicima. 

Tom prilikom predsjednik Zajednice udruga Rade Jovičić između ostalog, kazao je da su njihove aktivnosti prvenstveno vezane za dogovore s lokalnom upravom te obilježavanje obljetnica i obnove spomen područja.

Obnovljeno 25 spomen obilježja

- Drago mi je da se sve jedinice naših lokalnih samouprava bez obzira na to koja je stranka na vlasti, odazivaju na naše programe i financiraju obnovu spomeničke baštine, što je svojevrsni presedan. Samo u posljednje dvije godine na području Grada Daruvara i pripadajućih općina obnovljeno je 25 spomen obilježja, a do kraja ove godine u planu je obnova još njih desetak, između ostalog kazao je Jovičić dodavši da je još jedan od njihovih primarnih zadataka učenicima osnovnih i srednjih škola koliko je god moguće približiti dio stradanja u 2. svjetskom ratu. 

Rade Jovičić/ Foto: Deni Marčinković
Rade Jovičić/ Foto: Deni Marčinković

Župan Damir Bajs u svom obraćanju istaknuo je da ne smijemo zaboraviti činjenicu da smo svi zasnovani na tekovinama antifašizma i borbi protiv nacizma.

Redovni sastanci

- To je upisano i u Ustavu Republike Hrvatske, ali se može i mora vidjeti i na djelu. Naša Zajednica antifašističkih boraca i antifašista Bjelovarsko-bilogorske županije ima redovite godišnje sastanke sa mnom oko dogovora kako ćemo obilježiti neke od najvažniji stvari vezanih uz to vrijeme. Ove godine već uobičajeno bit ćemo pokrovitelji tih događaja, zaključio je župan Bajs. 

Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković
Damir Bajs/ Foto: Deni Marčinković