Fotografija: Foto: Udruga Nijemaca i Austrijanaca Sirač
Galerija
Foto: Udruga Nijemaca i Austrijanaca Sirač

Udruga Nijemaca i Austrijanaca dobila 125.000 eura za svoju spomen kuću u Siraču

"Ukoliko se u financiranje kao i do sada uključe i donatori, za očekivati je i radove na unutarnjem uređenju", poručili su iz UdrugePredsjednik Udruge Nijemaca i Austrijanaca Sirač Josip Krajcer potpisao je Ugovor o dodjeli sredstava za financiranje izgradnje Spomen kuće Nijemaca i Austrijanaca u Siraču.

Sredstva je osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU temeljem provedbe Operativnog programa nacionalnih manjina za period 2021 – 2024 godine, a ugovor je potpisan u zgradi Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu.

Foto: Udruga Nijemaca i Austrijanaca Sirač
Foto: Udruga Nijemaca i Austrijanaca Sirač

- Osigurano je 125.000 eura zahvaljujući kojima će se Spomen kuća staviti pod krov do kraja ove godine. Ukoliko se u financiranje kao i do sada uključe i donatori, za očekivati je i radove na unutarnjem uređenju - poručili su iz Udruge Nijemaca i Austrijanaca dodajući kako je potpisivanju ugovora uz ministra gospodarstva Šimu Erlića, prisustvovao i premijer Andrej Plenković te saborski zastupnik Veljko Kajtazi koji je, kažu u Udruzi, svemu ovome dao svoj veliki doprinos.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!