Fotografija: Lipik je počeo promovirati projekt "Safe stay in Croatia" kako bi Lipik i Zlatna Slavonija bile označene kao sigurne destinacije /Foto: Compas.hr/FOTOimago
Lipik je počeo promovirati projekt "Safe stay in Croatia" kako bi Lipik i Zlatna Slavonija bile označene kao sigurne destinacije /Foto: Compas.hr/FOTOimago

Učinite Lipik sigurnim i poželjnim odredištem u Hrvatskoj

Ovim putem pozivamo turističke subjekte na području Grada Lipika, da se prijave u projekt i time doprinesu percepciji Lipika i Hrvatske kao sigurne destinacije, kaže voditelj Turističke zajednice Lipika, Hrvoje KovačićHrvatska je zbog dobrih epidemioloških prilika prošle godine bila prepoznata kao sigurna destinacija, na čemu se nastavlja raditi i u 2021. godini. Uz, već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) "Safe Travels", osmišljena je nacionalna oznaka pod nazivom „Safe stay in Croatia“, za etabliranje Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera, piše lipički Compas.hr.

Nacionalna oznaka

Cilj projekta je uvođenje posebne nacionalne oznake sigurnosti u Republici Hrvatskoj s kojom dionici u turizmu poručuju domaćim i stranim gostima da se u Hrvatskoj i njihovim objektima primjenjuju zdravstveni i sigurnosni protokoli vezani uz pandemiju koronavirusa. Doprinos promociji ovog projekta kojim Hrvatsku pozicioniramo kao sigurnu i poželjnu destinaciju na našim tržištima će pružiti i sustav turističkih zajednica. Projekt je usmjeren prema svim turističkim subjektima i pružateljima usluga koji  primaju goste i posjetitelje, na području grada Lipika prvenstveno prema subjektima  zdravstvenog i rekreativnog turizma te ugostiteljskim i smještajnim objektima.

Provedba mjera i protokola

- Ovim putem pozivamo turističke subjekte na području Grada Lipika, da se prijave u projekt i time doprinesu percepciji Lipika i Hrvatske kao sigurne destinacije. Informacije mogu pronaći na web stranici Turističke zajednice grada Lipika. Nakon online prijave, subjekti će u Turističkoj zajednici Grada Lipika besplatno preuzeti sigurnosne oznake koje će nalijepiti na ulazu u objekt. Izdan je i Priručnik za siguran boravak i upute za primjenu protokola. Turistička zajednica će voditi brigu o subjektima te provedbi opisanih mjera i protokola. U sklopu svojih medijskih aktivnosti već smo počeli promovirati projekt „Safe stay in Croatia“  čime ćemo približiti destinaciju Lipika i Zlatne Slavonije kao sigurne destinacije -  rekao je Hrvoje Kovačić voditelj Turističke zajednice grada Lipika.

Web stranica

Za posjetitelje je produciran posebni video i foto materijal, kreirana je web stranica gdje posjetitelji i turisti mogu pretraživati sve dionike turističkog sektora koji nose oznaku, pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija (Lipik ima subjekte za 6 kategorija), ali i pronaći informacije kako postupiti u slučaju sumnje na COVID-19.

- Na taj način će se turisti lakše odlučiti na odabir destinacije, a nama je cilj da svi subjekti poštuju zdravstvene protokole i Lipik bude označen kao potpuno sigurna destinacija. Toplice Lipik će lakše doći do svojih pacijenata ako se svi budemo pridržavali sigurnosnih mjera te ćemo povećati broj posjetitelja i korisnika zdravstvenih usluga u Lipiku - zaključio je Kovačić za Compas.hr.