Fotografija: Od ponedjeljka u školske klupe neće svi učenici/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Od ponedjeljka u školske klupe neće svi učenici/Foto: Deni Marčinković

Učenici od 5. do 8. razreda i svi srednjoškolci osim maturanata i dalje na online nastavi

U školske klupe vraćaju se maturanti i učenici razredne nastave, predložila je to nadležna epidemiološka službaBJELOVAR – Nakon proljetnih praznika, školarci se od ponedjeljka vraćaju svakodnevnim školskim obvezama. Neki će to raditi iz školskih klupa, no neki će nastavu provoditi po modelu C, odnosno online. Odlučila je tako Bjelovarsko – bilogorska županija.

-Bjelovarsko-bilogorska županija je, uz Istarsku županiju, bila posljednja koju je Njemačka uklonila sa zelene liste i uvrstila na popis rizičnih područja.Kako bi se epidemiološka situacija, poboljšala na prijedlog nadležne epidemiološke službe Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije, kao i Stožer civilne zaštite Istarske županije, donio je odluku da se i idući tjedan produžavaju mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa, a vezane uz nastavu u osnovnim i srednjim školama s područja županije, stoji u županijskom priopćenju.

Glavna epidemiloginja Bjelovarsko-bilogorske županije Vesna Grgić/Foto:BBŽ
Glavna epidemiloginja Bjelovarsko-bilogorske županije Vesna Grgić/Foto:BBŽ

Povratak u školske klupe

Tako će i dalje, točnije od 12. do 17. travnja, nastavu po modelu C, odnosno online, pohađati učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola te učenici srednjih škola izuzev završnih razreda. Maturanti i učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vraćaju se u školske klupe u ponedjeljak.

-Treba napomenuti kako će se pratiti daljnja epidemiološka situacija na području naše županije i sukladno preporukama nadležne epidemiološke službe Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije donosit će odluke, poručuju iz BBŽ.