Fotografija: Učenici 6. razreda i 8.b ovaj su prijedlog već počeli provoditi/Foto: OŠ Veliko Trojstvo
Galerija
Učenici 6. razreda i 8.b ovaj su prijedlog već počeli provoditi/Foto: OŠ Veliko Trojstvo

Učenici iz Velikog Trojstva u školi u boroletama: "Nema više izbjegavanja preobuvanja"

Spremačice ne znaju u kojim tenisicama je došao pojedini učenik, a koje su mu za boravak u školi. Ovako će sve biti prepoznatljivo, a i nama će biti ugodnije, kaže ravnateljica VranješevićVELIKO TROJSTVO - Iz Osnovne škole Veliko Trojstvo stižu nove i neuobičajene vijesti. Naime, učenici ove škole uskoro će za preizuvanje koristiti borolete i natikače. Štoviše neki su već krenuli, a ostalima će to postati obveza od nove školske godine.

Kako otkrivaju iz škole, na sastanku koji se održao krajem prošloga tjedna, predstavnici Vijeća učenika bili su vrlo konstruktivni i puni ideja.

Borbe s redovitm preobuvanjem

-Naime, u našoj školi već dugi niz godina učenici kao obuću za boravak u školi koriste tenisice, no tu nastaju i problemi oko borbe s redovitim "preobuvanjem", te je stoga jedan od prijedloga da na dobrovoljnoj bazi do kraja ove nastavne godine učenici obuvaju natikače/ borolete/papuče kao obuću za boravak u prostoru škole.

Učenici 6. razreda i 8.b ovaj su prijedlog već počeli provoditi/Foto: OŠ Veliko Trojstvo
Učenici 6. razreda i 8.b ovaj su prijedlog već počeli provoditi/Foto: OŠ Veliko Trojstvo

Ova će se novost službeno uvrstiti u Pravilnik o kućnom redu škole od nove školske godine, kažu nam iz škole.

Inače, ovaj je neobičan prijedlog naišao na odobravanje od strane ravnateljice, koja ih je također podržala u nošenju "nove obuće" za boravak u prostoru škole.

-Prijedlog je obrazložen odličnim argumentima članova Vijeća učenika. Tete spremačice svakodnevno brinu o čistoći naših učionica i nije u redu da se većina učenika ne preobuva, što je često slučaj.

Svi jednaki

Tete ne znaju u kojim tenisicama je došao pojedini učenik, a koje su mu za boravak u školi. Ovako bi bilo sve prepoznatljivo, a i nama bi bilo ugodnije, kaže ravnateljica Sanja Vranješević koja je ponosna na konstruktivne prijedloge svojih učenika.

Sanja Vranješević/ Foto: Deni Marčinković
Sanja Vranješević/ Foto: Deni Marčinković

-Veliko BRAVO za prijedlog, ali i učenice i učenike 6.razreda i 8. b koji su ovaj prijedlog već počeli provoditi. Pozivamo i ostale učenike da se pridruže svojim prijateljima u realizaciji spomenutog prijedloga, zaključuju iz škole.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!