Fotografija: Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Učenici iz Velike Pisanice i Daruvara pokazali zavidno znanje o prometnim propisima

Na natjecanju je sudjelovalo 20 učenika iz I. i IV. Osnovne škole Bjelovar te osnovne škola Kapela, Velika Pisanica i Vladimira Nazora Daruvar



U dvorani Europskih prvaka u Bjelovaru u srijedu je održano natjecanje "Sigurno u prometu" koje se provodi za učenike petih razreda osnovnih škola.

Cilj ovog natjecanja je da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima. Cilj je također i da učenici bolje savladaju vještinu vožnje biciklom, budući da biciklisti spadaju u jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Prometni poligon

Natjecanje se sastojalo od teorijskog djela te praktičnog djela koji je održan na prometnom poligonu u dvorani. Na natjecanju je sudjelovalo 20 učenika iz I. i IV. Osnovne škole Bjelovar te osnovne škola Kapela, Velika Pisanica i Vladimira Nazora Daruvar.

- Provjeru praktičnog znanja vožnje bicikla na prometnom poligonu ocjenjivale su policijske službenice Policijske uprave bjelovarsko - bilogorske Sandra Pavlek i Andrea Lugarić, zajedno za djelatnikom Autokluba Bjelovar - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Najbolje rezultate ostvarili su učenici:

1. Mario Kolarić - Osnovna škola Velika Pisanica

2. Karlo Dinjar - Osnovna škola Velika Pisanica

3. Lea Petković - Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar

4. Dora Šušak - IV. Osnovna škola Bjelovar

Njih četvoro kao županijska ekipa odlazi na državno natjecanje koje će se održati u Rovinju, a četiri najbolja učenika s državnog natjecanja sudjelovat će na međunarodnom (europskom) natjecanju.

Trojici najboljih učenika te trima najboljim učenicima dodijeljenje su diplome, a svi natjecatelji su od policijskih službenica dobili dječje reflektirajuće prsluke, reflektirajuće navlake za zbice bicikla te edukativni letak "Oprez, nemaš prednost".