Fotografija: Foto: Vijeće mađarske nacionalne manjine BBŽ-a
Galerija
Foto: Vijeće mađarske nacionalne manjine BBŽ-a

Učenici iz BBŽ-a koji uče mađarski nagrađeni izletom u Budimpeštu: "Uskoro mađarski i u Dežanovcu"

Vijeće mađarske nacionalne manjine BBŽ-a potiče učenike osnovnih škola na učenje mađarskog jezika. Sretni smo što će se od sljedeće školske godine mađarski jezik učiti i u Dežanovcu, istaknula je BerkešUčenici osnovnih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske županije koji pohađaju izborni predmet mađarskog jezika za svoj rad i učenje nagrađeni su od Vijeća mađarske nacionalne manjine jednodnevnim izletom u Budimpeštu.

Riječ je o učenicima slljedećih škola: Osnovna škola Velika Pisanica,  Češka osnovna škola Jana Amosa Komenskog Daruvar, Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje i  IV. OŠ Bjelovar.

Sve veći interes djece

- Učenici su zajedno s učiteljima Dolores Šolajom i Dominikom Turkovićem imali prilike posjetiti najpoznatije znamenitosti u Budimpešti. Po želji učenika posjetili su i zoološki vrt te Tropicarium (najveći akvarij srednje Europe).

Foto: Vijeće mađarske nacionalne manjine BBŽ-a
Foto: Vijeće mađarske nacionalne manjine BBŽ-a

-Financiranjem ovog izleta kao i prigodnim poklonima za početak školske godine te povodom blagdana, Vijeće mađarske nacionalne manjine BBŽ-a želi potaknuti što veći broj učenika osnovnih škola na učenje mađarskog jezika. Sretni smo što će se od početka sljedeće školske godine mađarski jezik učiti i u Osnovnoj školi Dežanovac, istaknula je predsjednica Vijeća mađarske nacionalne manjine BBŽ Zlata Berkeš.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!