Fotografija: Sjajan dan za djecu, ali i za starije Bjelovarčane koji su bili oduševljeni posjetom/Foto: Sanja Pavin
Galerija
Sjajan dan za djecu, ali i za starije Bjelovarčane koji su bili oduševljeni posjetom/Foto: Sanja Pavin

Učenici IV. OŠ Bjelovar posjetili Dom za starije: "Naši korisnici danima prepričavaju taj susret"

Možete li vjerovati da su oni dva sata unaprijed sjedili u dvorani i čekali trenutak kada će djeca ući u prostor Doma. Jako se vesele djeci, a u njima oni vide i svoje unuke i djecu, kaže ravnateljicaBJELOVAR – Često se kaže kako se djeca i stariji ljudi jako dobro razumiju. Potvrđuju to i akteri iz naše najnovije priče. Naime, djeca iz Učeničke Zadruge Mrav i Dramske skupine IV. Osnovne škole Bjelovar posjetili su nedavno Dom za starije osobe Bjelovar. Pritom su se svi zajedno dobro zabavili, ali ono najvažnije, jedni su od drugih toliko toga naučili.

"Malim koracima prema održivoj školi"

Do ovog je posjeta došlo zahvaljujući projektu pod nazivom "Malim koracima prema održivoj školi" kojeg financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u iznosu od 14 000 kn (1858,12 eura). Projekt, između ostalog, uključuje humanitarni rad i suradnju s lokalnom zajednicom.

Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin

Nastavnica biologije u IV. OŠ Bjelovar Tamara Brozović Jurišić voditeljica je projekta za izvannastavne aktivnosti.

-Djeca su prije samog posjeta Domu za starije pripremili prigodne poklone koje su izradili učenici zadruge sa svojim voditeljicama, a mnoge je razveselio i pomno pripremljen dramski program, odnosno recitacije i igrokaz o ljubavi, kaže nam učiteljica Sanja Pavin i dodaje kako su štićenici bili jako uzbuđeni i sretni zbog posjeta mališana.

Tombola i nagrade za najsretnije

-Poklonili smo im čestitke, čokoladice, slatke paketiće, a najveće uzbuđenje je bilo kada su štićenici zaigrali tombolu. Podijelili smo 18 sadnica čuvarkuće, ljekovite biljke koju štićenici mogu dalje sami uzgajati i koristiti te tri platnene torbe. Najsretniji dobitnici osvojili su ove lijepe i korisne poklone, kažu nam iz IV. OŠ Bjelovar.

Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin

Iako su djeca izrazito i aktivna, njihove voditeljice zaslužne su za različitost i kreativnost koja je došla do izražaja prilikom ovog posjeta.

Voditeljica Ivana Kudumija s učenicima je izradila slatke čokoladice s logom naše škole. Voditeljica Snježana Margetić s učenicima izradila je platnene torbe i slatke poklončiće. Voditeljica Tamara Brozović Jurišić s učenicima je zasadila čuvarkuće i izradila čestitke za sve štićenike. Voditeljica Sanja Pavin s učenicima je pripremila dramski program.

Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin

-Hvala ravnateljici Doma za starije osobe Bjelovar Saneli Mlatilik i njezinim stručnim suradnicama na ovako lijepom gostoprimstvu. Pripremili su i pravu malu gozbu za naše učenike. Dogovorili smo da ćemo i dalje njegovati dobre susjedske odnose i provoditi zajedničke projekte, zaključuju iz škole.

U njima vide svoju djecu i unuke

Koliko ovakvi susreti s djecom vesele štićenike Doma, potvrdila nam je i Sanela Mlatilik, ravnateljica Doma.

-Možete li vjerovati da su oni dva sata unaprijed sjedili u dvorani i čekali trenutak kada će djeca ući u prostor Doma. Jako se vesele djeci, a u njima oni vide i svoje unuke i djecu. Poseban je to trenutak. Starijim osobama i inače svaki posjet puno znači, svaki znak pažnje ili simboličan poklon. Voljela bih da nam i češće dolaze djeca u posjete jer naši korisnici danima prepričavaju te susrete. To je njima razbijanje monotonije u svakodnevici stoga pozivam i sve ostale učenike škola, ali i vrtićarce da nas posjete. Rado ćemo ih ugostiti, prema svima smo otvoreni, zaključuje Mlatilik.

Foto: Sanja Pavin
Foto: Sanja Pavin

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!