Fotografija: Studijski odjel bjelovarske Knjižnica/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović
Studijski odjel bjelovarske Knjižnica/ Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović

Učenici i studenti u bjelovarsku knjižnicu mogu ući i bez COVID potvrda

Korištenje knjižničnih usluga u prostoru knjižnice učenicima i studentima starijim od 16 godina za potrebe obrazovanja dozvoljeno je bez potvrda, ali uz pridržavanje epidemioloških mjera, kažu iz KnjižniceUčenici i studenti koji dolaze u Knjižnicu posuditi lektiru, stručnu literaturu za svoje radove ili učiti na Studijskom odjelu za ulazak u Knjižnicu ne moraju imati potvrdu, poručili su iz Narodne knjižnice Petar Preradović u Bjelovaru.

Za potrebe obrazovanja

- U dogovoru s lokalnim Stožerom civilne zaštite Knjižnica će omogućiti korištenje knjižničnih usluga u prostoru knjižnice učenicima i studentima starijim od 16 godina za potrebe obrazovanja. Odluka se također ne primjenjuje na roditelje/staratelje koji dovode djecu na program Igraonice i druge programe Dječjeg odjela Knjižnice, kažu iz bjelovarske Knjižnice.

Dodaju i to da se Odluka Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog ne primjenjuje na studente prilikom boravka u prostorima visokih učilišta osim ukoliko visoko učilište ne odluči drugačije. Nadalje, ne primjenjuje se niti na učenike prilikom boravka u prostorima škola i odgojno obrazovnih ustanova i na osobe mlađe od 16 godina, osobe koje dovode dijete ili učenika u dječji vrtić ili osnovnu školu ili ustanovu za odgoj i obrazovanje djece i adolescenata s posebnim potrebama te na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe. 

Poštivanje epidemiološkim mjera

- Prilikom boravka u Knjižnici molimo korisnike da se pridržavaju osnovnih protuepidemijskih mjera, odnosno  dezinfekcija na ulasku, nošenje maske i održavanje razmaka, zaključili su iz Narodne knjižnice Petar Preradović u Bjelovaru.