Fotografija: Prikupljanje sredstva i prodaja proizvoda u školi/ Foto: KTŠ Bjelovar
Galerija
Prikupljanje sredstva i prodaja proizvoda u školi/ Foto: KTŠ Bjelovar

Učenici i nastavnici KTŠ-a Bjelovar uljepšali blagdane za osam obitelji svojih učenika

Za prikupljena sredstva kupljeni su poklon bonovi u prodavaonici u dogovoru s obiteljima kako bi si sami kupili što im je najpotrebnije. Ne moramo reći da je bilo i suza, kazali su iz ove bjelovarske školeDesetu godinu za redom učenici i nastavnici Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar proveli su humanitarnu akciju „Sreću čine male stvari“.

Kako su poručili iz škole, akciju je pokrenulo Vijeće učenika pod vodstvom pedagoginje Ornele Malogorski.

Akciji se priključila i Zadruga Cool - Kolektiva/ Foto: KTŠ Bjelovar
Akciji se priključila i Zadruga Cool - Kolektiva/ Foto: KTŠ Bjelovar

- U Komercijalnoj i trgovačkoj školi njeguje se i potiče međusobno pomaganje, a u prosincu je to posebno istaknuto. To je prilika da shvatimo da pomaganjem drugima postajemo bolji ljudi i da to nije obaveza već dar svakog čovjeka u svakoj prilici. Konkretno, akcijom "Sreću čine male stvari" učenici i zaposlenici škole prikupljaju namirnice i higijenske potrepštine za obitelji učenika slabijeg imovinskog stanja, kazali su iz ove bjelovarske škole.

Pomoć za osam obitelji

Dodali su i to da se već tradicionalno, akciji odazvala cijela škola, a prikupljala su se novčana sredstva kojima se pomoglo najpotrebitije obitelji učenika njihove škole. 

Prikupljenim sredstvima kupljeni su bonovi za obitelji u potrebi/ Foto: KTŠ Bjelovar
Prikupljenim sredstvima kupljeni su bonovi za obitelji u potrebi/ Foto: KTŠ Bjelovar

- Ove godine pomogli smo osam obitelji. Za prikupljena sredstva kupljeni su poklon bonovi u prodavaonici u dogovoru s obiteljima kako bi si sami kupili što im je najpotrebnije. Ne moramo reći da je bilo i suza. Svatko je sudjelovao u skladu sa svojim mogućnostima. Priključila se i učenička zadruga COOL- kolektiva, koja je organizirala božićni sajam u školi te prodavala pšenicu koju su sami sadili i ukrasne vreće koje su sami sašili. Dio prihoda od prodaje išao je za humanitarnu akciju, a s učenicima u zadruzi su radile profesorice Jadranka Rosić, Spomenka Bohaček i Ivana Štiglić, istaknuli su iz KTŠ-a Bjelovar.

Sreću čine male stvari

Kako kažu, ovakve akcije važne su jer pomažu u usmjeravanju na razvijanje potrebe za darivanjem i dijeljenjem osobito s potrebitima kojima bi njihova "mala" pomoć mogla promijeniti život.

Pšenica i ukrasne vreće koje su učenici sami saditi i šivali/ Foto: KTŠ Bjelovar
Pšenica i ukrasne vreće koje su učenici sami saditi i šivali/ Foto: KTŠ Bjelovar

- Samo takvim pristupom poučavanja i usmjeravanja možemo postići da sadašnje i buduće generacije mladih osjete pravu sreću u "malim" stvarima jer sreću čine male stvari. Pomaganje i davanje nas uči da budemo zahvalni na onome što imamo. Na taj način više cijenimo pozitivne stvari u svom životu i ne uzimamo zdravo za gotovo ono što imamo. Pomaganjem postajemo bolji ljudi. Učenici, nastavnici i roditelji naših učenika ponovo su pokazali veliko srce, zaključili su iz Komercijalne i trgovačke škole te se još jednom zahvalili svima koji su se odazvali akciji.