Fotografija: Prikupljeni paketi su 6. travnja donirani Caritasu župe sv. Antuna koji ujedno vodi i Pučku kuhinju Bjelovar te skrbi o brojnim obiteljima u potrebi/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Galerija
Prikupljeni paketi su 6. travnja donirani Caritasu župe sv. Antuna koji ujedno vodi i Pučku kuhinju Bjelovar te skrbi o brojnim obiteljima u potrebi/Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Učenici Ekonomske škole Bjelovar za Pučku kuhinju prikupili 90 kg hrane i higijenskih proizvoda

Kroz korizmu smo prikupljali šećer, brašno, ulje, tjesteninu, rižu, konzerve i kozmetiku. Blagajnici razreda prikupljali su i dobrovoljne novčane priloge, ponosni su u školi jer su nekome uljepšali blagdanske daneBJELOVAR - Još jedna u nizu lijepih stvari proteklih se dana odvijala u bjelovarskoj Ekonomskoj i birotehničkoj škola. Budući da se bliži Uskrs, već tradicionalno, učenici te škole proveli su humanitarnu akciju ne bi li pomogli onima koji najmanje imaju i kojima najviše treba.

-Vrijeme najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa obilježeno je brojnom simbolikom, a prije svega period je to u kojem na ponajbolji način možemo pokazati svoju humanost i brigu za druge. Upravo iz tog razloga, drugu godinu zaredom, na inicijativu Vijeća učenika pokrenuli smo uskrsnu humanitarnu akciju s ciljem darivanja obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa, a cijelu humanitarnu akciju koordinirala je naša pedagoginja Kristina Kelemin Krce.

Prikupljanje kroz Korizmu

Kroz period korizme prikupljali smo nekvarljive (šećer, brašno, ulje, tjestenina, riža, trajno mlijeko, keksi/slatkiši…) i konzervirane namirnice te kozmetiku (sapuni, šamponi, gelovi za tuširanje, paste za zube, …). Također, blagajnici razreda prikupljali su dobrovoljne novčane priloge učenika koje smo potom iskoristili u svrhu kupovine namirnica sa navedenog popisa.

Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Kao rezultat višetjednog truda i zalaganja prikupljeno je ukupno 90 kilograma hrane i kozmetičko – higijenskih proizvoda. Prikupljeni paketi su 6. travnja donirani Caritasu župe sv. Antuna koji ujedno vodi i Pučku kuhinju Bjelovar te skrbi o brojnim obiteljima u potrebi.

Prijašnje akcije

Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, poručuju iz škole.

Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Podsjetimo, ova akcija nje prvi put da Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Iza njih već je nekoliko sličnih projekata, a  o nekima smo već pisali. Primjerice, krajem 2021. godine kroz humanitarnu akciju prije božićnih blagdana, kupili su laptop Dječjem domu u Lipiku o čemu smo pisali OVDJE.

Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar
Foto: Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar

Isto tako, godinu prije pomogli su Dječjem domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj u Zagrebu, i to kupovinom higijenskih potrepština.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!