Fotografija: Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar
Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar

Učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar 3. na kvizovima znanja: "Osvojili smo 2.000 eura"

U drugome izdanju programa sudjelovalo je 1286 učenica i učenika iz 47 škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima iz cijele HrvatskeU Ekonomskoj i turističkoj školi Daruvar održana je svečana primopredaja donacije od 2.000 eura i masterclass predavanje za osvojeno treće mjesto u nagradnome dijelu obrazovnoga programa Raise the Bar Youth, koji je drugu godinu zaredom provela Coca-Cola HBC Adria.

"Veliko zadovoljstvo"

Učenici Ekonomske i turističke škole Daruvar su, pod vodstvom profesorice Ksenije Škorić, odslušali svih pet modula programa i postigli izvrsne rezultate na kvizovima znanja, čime su zaslužili tu vrijednu nagradu.

Ravnateljici Dinki Kavalir nagradu je uručila Aleksandra Todorović, rukovoditeljica odnosa sa zajednicom i kupcima u Coca-Coli HBC Adria, koja je pritom istaknula:

- Veliko mi je zadovoljstvo s vama proslaviti ovaj svečani trenutak i čestitati vam na osvojenoj donaciji i masterclass predavanju. U prvim dvama izdanjima programa Raise the Bar Youth sudjelovalo je više od 2.300 mladih koji će svoju karijeru graditi ili je već grade u sektoru ugostiteljstva i turizma. Ponosni smo na to što smo drugim izdanjem programa obuhvatili još veći broj učenika te što smo i učenicima Ekonomske i turističke škole Daruvar omogućili da, učeći od stručnjaka i vrhunskih profesionalaca, usvoje znanja i vještine koje će im pomoći na tržištu rada. Uz novčanu donaciju, učenice i učenici imali su priliku poslušati masterclass predavanje - istaknula je ravnateljica Kavalir.

Trening za mlade

O važnosti komunikacije i timskoga rada govorili su im Dominik Bečvardi, suvlasnik bara Peaches & Cream iz Zagreba i glavni predavač na Akademiji Raise the Bar, te Milica Đukić, koordinatorica programa udruge Ocean znanja koja organizira edukacije i treninge za mlade.

- Zahvaljujemo Coca-Coli HBC Adria na priznanju za naš doprinos programu Raise the Bar Youth. Nama kao školi i našim učenicima to jako puno znači, jer je to priznanje dokaz da kvalitetno radimo s učenicima i da su oni spremni za izazove na turističkom tržištu. Ovakvi programi su veoma korisni za učenike i škole jer omogućuju stjecanje novih znanja i vještina, koje su potrebne učenicima u sektoru ugostiteljstva i turizma. Buduće generacije će se sigurno ponovo prijaviti na slične programe. – izjavila je Dinka Kavalir, ravnateljica Ekonomske i turističke škole Daruvar.

U drugome izdanju programa sudjelovalo je 1.286 učenica i učenika iz 47 škola s ugostiteljskim i turističkim usmjerenjima iz cijele Hrvatske. Učili su o komunikaciji, timskome radu, financijskoj pismenosti, poslovnome planiranju i samozapošljavanju, a u nagradnome dijelu programa natjecalo se 28 škola. Prvo mjesto i nagradu od 5.000 eura osvojila je Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, dok je drugo mjesto i 3.000 eura osvojila Obrtnička škola Požega. Sve su tri škole uz novčane nagrade osvojile i masterclass predavanje, koje je ove godine zaslužila i Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!