Fotografija: Učenice 3. razreda Ekonomske i turističke škole Daruvar, Larija Jukić, Laure Abdić i Ivana Sedlar te njihova mentorica Radmila Frantal/Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar
Učenice 3. razreda Ekonomske i turističke škole Daruvar, Larija Jukić, Laure Abdić i Ivana Sedlar te njihova mentorica Radmila Frantal/Foto: Ekonomska i turistička škola Daruvar

Učenice iz Daruvara druge u Hrvatskoj na online natjecanju "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?"

Laura Abdić, Larija Jukić i Ivana Sedlar iz Ekonomske i turističke škole Daruvar sudjelovale su na kviz-natjecanju na kojem je bilo 246 učenika iz cijele HrvatskeUčenice 3. razreda Ekonomske i turističke škole Daruvar, Laura Abdić, Larija Jukić i Ivana Sedlar osvojile su drugo mjesto na prvom online kviz-natjecanju pod nazivom "Koliko poznaješ Hrvatski sabor?".

Natjecanje je organizirala Služba za građane Hrvatskoga sabora i to prvi put za učenike srednjih škola. Online kviz imao je trideset pitanja vezanih uz poznavanje Hrvatskog sabora koje su učenici morali riješiti u trideset minuta.

Po tri člana u ekipi

- Učenice su sudjelovale kao ekipa na nacionalnom online kviz-natjecanju na kojem su sudjelovali srednjoškolci 41 škole diljem Hrvatske, ukupno njih 246, a sve škole su imale po tri člana u ekipi. Njihova ih je mentorica Radmila Frantal, koja im predaje predmet Politiku i gospodarstvo, pripremala za ovo natjecanje - rekla nam je ravnateljica Ekonomske i turističke škole Daruvar, Dinka Kavalir.

Naime, prijave na natjecanje išle su online, a prema riječima ravnateljice Dinke Kavalir, Ekonomska i turistička škola Daruvar morala je poslati informacije o učenicima te im osigurati informatičku učionicu s internet vezom. Na dan natjecanja, učenice su se prijavile na dobiveni link, svaka je posebno rješavala svoj dio zadatka, a naposljetku su se zbrojili bodovi od sve tri učenice.

Željele biti među prvih 10

- Super smo zadovoljni rezultatom. Učenice su se iznenadile jer su željele biti među prvih deset, barem devete, čak su neslužbeni rezultati bili da su na trećem mjestu pa su se bojale da će pasti koje mjesto kod službenih rezultata. No, mi smo ih ohrabrivali da mogu samo rasti, a ne pasti pa se to i ostvarilo - kaže ravnateljica Dinka Kavalir i dodaje kako će im nagradu za osvojeno 2. mjesto uručiti predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Inače, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana u Ogulinu osvojila je prvo mjesto na ovom natjecanju, a treće mjesto Srednja škola Marka Marulića u Slatini.

Vrijedne i pametne učenice daruvarske Ekonomske i turističke škole prijavile su se i za Zastupnički govor kao drugu vrstu natjecanja vezanu za Hrvatski sabor čiji će rezultati biti objavljeni u lipnju.