Fotografija: Daruvarska dvorana trebala bi dobiti iznimno kvalitetnu podlogu/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Daruvarska dvorana trebala bi dobiti iznimno kvalitetnu podlogu/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

U svibnju kreće obnova poda u daruvarskoj dvorani: "To je investicija za idućih 20 godina"

Demontirat će se postojeći pod i ugraditi novi na površini od 1345 metara kvadratnih, a napravit će se i drenaža oko vanjskih zidova dvorane kojim će se riješiti problem prodiranja vlageDaruvarski gradonačelnik Damir Lneniček potpisao je danas s predstavnicima tvrtke Multi sport d.o.o. iz Cerovlja Ugovor o izvođenju radova na zamjeni sportskog poda i izvedbi drenaže Gradske sportske dvorane u Daruvaru.

Gradonačelnik Lneniček potpisao je danas ugovor s izvođačima radova vrijedan gotovo 200 tisuća eura/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Gradonačelnik Lneniček potpisao je danas ugovor s izvođačima radova vrijedan gotovo 200 tisuća eura/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

- Nastavljamo ulaganja u naše sportske objekte. Nakon što smo uredili pod i tribine na igralištu Sokol, na red je došla i Gradska sportska dvorana. Ukupna vrijednost radova iznosi gotovo 200 tisuća eura, a vjerujem da je to investicija za idućih 20 godina, poručio je Lneniček. 

Sigurnost učenika i sportaša

Inače, Ministarstvo turizma i sporta sufinancira će ovaj projekt iznosom od gotovo 70 tisuća eura, dok će ostatak novac osigurati Grad Daruvar. 

Kako se moglo čuti, radovi predviđaju demontažu postojećeg sportskog poda i ugradnju novog na ukupnoj površini od 1.345 metara kvadratnih, te izvođenje drenaže oko vanjskih zidova dvorane kojim će se riješiti višegodišnji problem prodiranja vlage u objekt.

Parket u dvorani u lošem je stanju/Foto: Grad Daruvar
Parket u dvorani u lošem je stanju/Foto: Grad Daruvar

Nadalje, iz Grada poručuju i to da će nakon izvođenja ugovorenih radova Gradska sportska dvorana imati potpuno novi sportski pod, odnosno parket najviše kvalitete koji će biti značajno sigurniji i pogodniji za korištenje sportaša i koji će omogućiti održavanje sportskih priredbi najvišeg ranga.

Rok kraj lipnja

Prema riječima gradonačelnika Lneničeka, radovi bi trebali početi u svibnju.

- Javna nabava se nešto odužila, kao i rokovi isporuke parketa koji mora biti po Fibinim certifikatima. Poslali smo prijedlog školama i klubovima, kao i Sportskoj zajednici da se radovi izvode od 1. svibnja do 30. lipnja. Za to vrijeme dvorana neće biti u funkciji. Nadamo se da ćemo uspjeti završiti i nešto ranije, ali uvijek je pitanje što će nas dočekati kad se digne parket, jer ne znamo u kakvom je stanju rešetka te hoće li trebati još koja sanacija, pojasnio je Lneniček.

Radovi kreću početkom svibnja/Foto: Grad Daruvar
Radovi kreću početkom svibnja/Foto: Grad Daruvar

Gradonačelnik Daruvara je dodao i to da se radovi ne mogu izvoditi tijekom ljetnih praznika zbog obveza prema Ministarstvu koje sufinancira projekt.

- Dolazi lijepo vrijeme pa će srednjoškolci moći boraviti na otvorenom, a sportski klubovi će privremeno koristiti druge dvorane u gradu ili eventualno izvan Daruvara, zaključio je daruvarskih gradonačelnik Damir Lneniček. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!