Fotografija: Teniski turnir/Foto: TK Feniks
Galerija
Teniski turnir/Foto: TK Feniks

U subotu kreće daruvarski teniski turnir u kategorijama za 8, 9 i 10 godina

S obzirom da postojimo devet godina, klub smo koji se bavi mlađim uzrastima pa i vrtićancima, a imamo i nekoliko vrsnih natjecatelja, kazao je Goran PopadićKrenule su prijave za teniski turnir u kategorijama za 8, 9 i 10 godina koji će krenuti u subotu u 8.30 sati u ulici Botićeva 12 Daruvar, gdje je šest terena na otvorenome i jedan natkriven, a u 9 sati je i službeno otvaranje turnira od strane gradonačelnika Daruvara Damira Lneničeka.

Krenule su prijave za teniski turnir u kategorijama za 8, 9 i 10 godina/Foto: TK Feniks
Krenule su prijave za teniski turnir u kategorijama za 8, 9 i 10 godina/Foto: TK Feniks

Turnir se završava u nedjelju poslijepodne, a organizator je Teniski klub Feniks u suradnji sa Gradskom tržnicom koja osigurava logističku potporu. Rok za prijave sve tri skupine je u petak do 16 sati, a potrebno je javiti se predsjedniku TK Feniks Goranu Popadiću na broj 098/256-042.

- Imamo već zabilježene prijave iz Virovitice, Varaždina i Koprivnice, a zbog prijevoza se većina prijavljuje zadnji dan pa smo ostavili mogućnost prijave još danas. U 8.30 sati je formiranje ždrijeba - rekao nam je Goran Popadić.

Pravo nastupa

Pravo nastupa na turnir imaju djeca od 10 godina godišta 2011. i mlađi, od 9 godina godišta 2012. i mlađi te od 8 godina godišta 2013. i mlađi. Dobi od 10 godina turnir održavaju u subotu i to dječaci u 8.30 sati, a djevojčice u 10 sati. Dob od 8 godina turnir održava u subotu u 16 sati, a dob od 9 godina u nedjelju u 10 sati.

- U kategorijama 8 i 9 godina zajedno igraju i djevojčice i dječaci, a u kategoriji od 10 godina oni su podijeljeni. U subotu će turnir trajati do navečer, a u nedjelju će završiti u kasno poslijepodne - istaknuo je Goran Popadić.

Regija Sjever

Naime, nastupit će 50-ak djevojčica i dječaka sa Regije Sjever koja obuhvaća pet županija - Međimursku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Virovitičko-podravsku i Bjelovarsko-bilogorsku.

- To je jedna od najvećih teniskih regija u Hrvatskoj sa velikim klubovima. S obzirom da postojimo devet godina, klub smo koji se bavi izrazito ovim uzrastima pa i vrtićancima, a imamo i nekoliko vrsnih takmičara - Marka Novakovića državnog polufinalista, dok u ovim kategorijama zadnje dvije godine dominiramo što očekujemo i ovdje, da se nađemo pri vrhu - kazao je predsjednik kluba Goran Popadić.

Prijašnji teniski turnir/Foto: TK Feniks
Prijašnji teniski turnir/Foto: TK Feniks

Nagrade za dob od 10 godina su pehari i medalje, a za dobi od 9 i 8 godina medalje. Prijavnina za dob od 10 godina iznosi 100 kuna, a za dobi od 9 i 8 godina 50 kuna. Važno je naglasiti da se za smještaj djece od 10 godina treba javiti Hotelu Mladimir na broj 098/9827-887, a za djecu od 9 godina sobama Vendi na broj 098/1960-680