Fotografija: Visit Pakrac-Turistička zajednica Grada Pakraca i članovi Udruge povodom Uskrsnjih blagdana ukrasili su pisanice koje su se mogle lani vidjeti u Pakracu, na Trgu dr. Franje Tuđmana/Foto: Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik
Visit Pakrac-Turistička zajednica Grada Pakraca i članovi Udruge povodom Uskrsnjih blagdana ukrasili su pisanice koje su se mogle lani vidjeti u Pakracu, na Trgu dr. Franje Tuđmana/Foto: Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac - Lipik

U srijedu kreće prva pakračka uskrsna manifestacija za djecu. Svi ste pozvani!

U goste dolazi mađioničar Josip, a imat će i Velikog uskršnjeg zeca. Djeca će aktivno sudjelovati u predstavi, izvodit će trikove s balonima, tražit će pisanice...PAKRAC – Čini se kako najmlađe Pakračane čeka prava poslastica uoči Uskrsa. Naime, po prvi put Turistička zajednica grada Pakraca organizira manifestaciju pod nazivom Potraga za pisanicama koja će obilovati zabavnim sadržajima.

Što sve čeka pakračke mališane 13. travnja od 17 sati na središnjem gradskom Trgu u Pakracu, otkrila nam je Gabriela Sabo Seleši, voditeljica Turističkog ureda TZ Grada Pakraca.

Žele iskoristiti šetnicu i trg

- Mi ranijih godina nismo imali prigodan uskršnji program tako da naredno događanje nije tradicionalno već potpuno novo. No, otkako od lani imamo uređen središnji trg i šetnicu, trudimo se da svakog vikenda imamo nekakvo prigodno događanje. Stoga smo došli na ideju osmisliti nešto povodom Uskrsa. U goste nam dolazi mađioničar Josip koji će održati Mađioničarsku predstavu. Imat ćemo i veliku maskotu – Velikog uskršnjeg zeca.

Potraga za pisanicama

Djeca će aktivno sudjelovati u predstavi, izvodit će trikove s balonima, čarobnim štapićem, tražit će pisanice, a čekaju ih i mnoga druga iznenađenja, prigodne igre i nagrade te mnoštvo dobre zabave, kazala nam je Gabriela Sabo Seleši odavši kako će od igara biti prilike za one starinske, već pomalo zaboravljene.

- Mogu nam doći djeca svih uzrasta, a očekujemo da im se pridruže roditelji, bake i djedovi. Ovo je naše prvo uskrsno događanje i veselimo se da iskoristimo novi trg i šetnicu, optimistična je Sabo Seleši.