Fotografija: Mali vijećnici s gradonačelnikom Hrebakom/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Mali vijećnici s gradonačelnikom Hrebakom/ Foto: Deni Marčinković

U sklopu Dječjeg tjedna mali gradski vijećnici održali posljednju sjednicu u aktualnom sazivu

Djeca se često predstavljaju kao zadnji problem u funkcioniranju jednog grada, međutim mišljenja sam da u Bjelovaru to ipak nije tako. Mi smo grad prijatelj djece i uvažavamo njihovo mišljenje, kazao je Hrebak
U sklopu Dječjeg tjedna, koji se u cijeloj Hrvatskoj obilježava od 4. do 10. listopada pod motom "Ljubav djeci prije svega", danas je u održana i sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Bjelovara, ujedno i posljednja u ovom sazivu. 

<p>Ivan Rukavina, dječji gradonačelnik/ Foto: Deni Marčinković</p>

Ivan Rukavina, dječji gradonačelnik/ Foto: Deni Marčinković

Tom prilikom mali gradonačelnik Ivan Rukavina ukazao je na sve probleme koje djeca prolaze zbog pandemije uzrokovane koronom, a jednako tako pozvao je svu djecu da uživaju u Dječjem tjednu.

Razgovor s "velikim" gradonačelnikom

Sjednici je nazočio i "veliki" gradonačelnik Dario Hrebak, koji se malim vijećnicima zahvalio na suradnji protekle dvije godine.

- U ovom tjednu djecu posebno stavljamo u prvi plan. Prilika je to da ukažemo na sve probleme koji vas muče, ali jednako tako i da Gradska uprava postane efikasnija po tom pitanju. Djeca se često predstavljaju kao zadnji problem u funkcioniranju jednog grada, međutim mišljenja sam da u Bjelovaru to ipak nije tako. Mi smo grad prijatelj djece i uvažavamo njihovo mišljenje, pored ostalog kazao je Hrebak.

<p>"Mali" i "veliki" bjelovarski gradonačelnici/ Foto: Deni Marčinković</p>

"Mali" i "veliki" bjelovarski gradonačelnici/ Foto: Deni Marčinković

Tijekom sjednice mali vijećnici imali su priliku "velikom" gradonačelniku postavljati pitanja te davati svoje prijedloge u smjeru poboljšavanja životnih uvjeta za najmlađe stanovnike Bjelovara.

Izbori za novi saziv

Dodajmo i to da je voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Branka Mikačević istaknula kako upravo danas raspisani izbori za članove u idućem sazivu.

- Kandidirati se mogu svi učenici od 4. do 7. razreda svih bjelovarskih osnovnih škola koji imaju prebivalište na području grada Bjelovara. Njihov mandat traje dvije godine, a svaka škola bira četiri predstavnika i to po jednog iz svake generacije, dok 5. osnovna škola bira dva predstavnika. Kandidaturu mogu predati svi učenici koji odgovorno i savjesno ispunjavaju svoje školske obveze, istaknula je voditeljica malih vijećnika.

<p>Zadnja sjednica aktualnog saziva Dječjeg gradskog vijeća/ Foto: Deni Marčinković</p>

Zadnja sjednica aktualnog saziva Dječjeg gradskog vijeća/ Foto: Deni Marčinković

Mikačević je dodala i to da se prijave kod razrednika podnose do 15 listopada te da će od 18. listopada do 5. studenog trajati provedba njihovih kampanja.

- Sami izbori po školama održat će se 11. studenog, a objava rezultata zakazana je četiri dana kasnije, dok će se konstituirajuća održati 19. studenog, zaključila je Mikačević.