Fotografija: Načelnik Općine Sirač Igor Supan pojasnio je koje to mjere su pripremili za mlade obitelji i poduzentike/Foto: Dijana Puhalo
Načelnik Općine Sirač Igor Supan pojasnio je koje to mjere su pripremili za mlade obitelji i poduzentike/Foto: Dijana Puhalo

U Siraču izglasali poticajne mjere za poduzetnike i mlade obitelji. Odluka već stupila na snagu

Poduzetnici mogu izabrati jednu od ponuđenih devet mjera. Mogu ih i kombinirati, a najveći iznos koji mogu povući na godišnjoj razini iznosi 70 tisuća kuna, kaže načelnik SupanSIRAČ – Na sjednici Općinskog vijeća u Siraču izglasani su programi poticanja za poduzetnike i mlade obitelji. Odluka je već stupila na snagu, a o kakvim se točno poticajima radi, pojasnio je općinski načelnik Igor Supan.

-Poduzetnici i mlade obitelji već nam se mogu početi javljati, a svi koji to žele mogu troškove prijaviti i retroaktivno jer je odluka na snazi od 01. siječnja 2022. godine. Što se tiče iznosa financiranja, iznosi su sljedeći: Jedan poduzetnik može izabrati jednu od ponuđenih devet mjera. Može ih i kombinirati, a najveći iznos koji može povući na godišnjoj razini iznosi 70 tisuća kuna, kaže Supan.

Tri mjere za mlade obitelji

Neke od zanimljivijih mjera su one za kupnju opreme i za zapošljavanje.

-Što se tiče mladih obitelji, oni na raspolaganju imaju tri mjere – za kupnju građevinskog zemljišta, kuće, te za rekonstrukciju objekata, napominje načelnik koji je svjestan da iznosi nisu preveliki, no ipak su viši nego u ostalim jedinicama lokalne samouprave.

-Cilj nam je što više uložiti u ovakve mjere, a investicije financirati iz nekih natječaja. Moramo pomoći mladima, ali i biti vjetar u leđa našim poduzetnicima. Najvažnije je da zadržimo naše mlade, a dodatna je pogodnost ukoliko nam dođu neke druge mlade obitelji koje nisu porijeklom iz Sirača, zaključuje načelnik.