Fotografija: Aslaftiran je dio ulice u dužini od oko 400 metara/Foto: Igor Supan
Galerija
Aslaftiran je dio ulice u dužini od oko 400 metara/Foto: Igor Supan

U Siraču asfaltirali dio Zvonimirove ulice, za Tomislavovu očekuju pomoć ŽUC-a

Tomislavova ulica je županijska cesta, pa se nadamo da bi taj dio oni mogli riješiti u drugom kvartalu sljedeće godine, ističe načelnik općine Sirač, Igor SupanSIRAČ – Prije otprilike dva tjedna u Siraču je završeno postavljenje sekundarnog voda kanalizacije. Riječ je o Tomislavovoj ulici, a sljedeći korak priprema je dokumentacije, odnosno troškovnika za rekonstrukciju navedene ulice.

Ulica kralja Zvonimira u Siraču/Foto: Igor Supan
Ulica kralja Zvonimira u Siraču/Foto: Igor Supan

-To je županijska cesta, a sa ŽUC-om smo se razgovarali o financiranju tog projekta. Nadam se da će situacija kod njih biti nešto bolja i stabilnija nego što je sada. Stoga se nadamo da bi taj dio ceste oni mogli riješiti u drugom kvartalu sljedeće godine – kazao nam je načelnik općine Sirač, Igor Supan dodavši kako se nada najboljem ishodu. Asfalt na tom dijelu bio bi točka na I jer su svi ostali podzemni radovi uspješno privedeni kraju, zaključio je Supan.

Zajednička financiranja

Nadalje, prošlog tjedna završilo je asfaltiranje dijela Ulice Kralja Zvonimira u Siraču, a trenutno se rješava završna dokumentacija vezana uz tih cca 400 metara ceste.

Za financiranje pobrinuli su se zajedno Općina Sirač i Ministarstvo regionalnog razvoja/Foto: Igor Supan
Za financiranje pobrinuli su se zajedno Općina Sirač i Ministarstvo regionalnog razvoja/Foto: Igor Supan

-Vrijednost tih radova iznosi oko 400 do 450 tisuća kuna. Dio sredstava dobili smo od Ministarstva regionalnog razvoja, točnije 150 tisuća kuna. Ostatak novca osigurat ćemo sami iz proračuna. Na taj način financiramo većinu naših projekata jer smo mišljenja kako uvijek treba krenuti i povući od nadležnih ministarstava ili iz EU barem dio novca – pojašnjava Supan.