Fotografija: Foto: Compas.hr
Galerija
Foto: Compas.hr

U Ploštinama ocjenjivali konjske salame. Evo tko je napravio najbolju...

Ovo se natjecanje provodi posljednjih desetak godina, a ocjenjivanje je ove godine bilo podijeljeno u dvije kategorije – mali i veliki proizvođačiU Ploštinama je 22. svibnja održano ocjenjivanje konjskih salama u kojem svake godine sudjeluju amaterski proizvođači ove nadaleko poznate delikatese, piše Compas.hr.

Ovo se natjecanje provodi posljednjih desetak godina u organizaciji Zajednice Talijana "Liberta" i Udruge proizvođača talijanske konjske salame, a ocjenjivanje je ove godine bilo podijeljeno u dvije kategorije – mali i veliki proizvođači.

Poseban žiri

Svaka kategorija je imala zasebni žiri (4 – 5 članova) koji je ocjenjivao izgled, boju, okus, miris, masnoću i zrelost salame te između njih odabrao najbolje.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

U kategoriji malih proizvođača pobjedu je odnio Ivica Straga, drugi je bio Davor Sabo, a treći Marko Martinelli.

U konkurenciji velikih proizvođača najbolju konjsku salamu ima Ernest Sabo, drugo mjesto osvojio je Ivan Demartini, a treći je bio Zlatko Bukvić.

Podržavaju njihov rad

Članovima žirija su uručene zahvalnice i prigodni pokloni, dok su pobjednicima natjecanja uručene medalje za osvojena prva 3 mjesta u obje kategorije te priznanja, istaknula je Olivera Bina, predsjednica Zajednice Talijana „Liberta“ Ploštine. Gospođa Bina je zajedno s predstavnikom suorganizatora, predsjednikom Udruge proizvođača talijanske konjske salame - "Izvorno Ploštine" Petrom Ivanovićem, zahvalila svima na dolasku i na tome što podržavaju njihov rad i tradiciju, piše Compas.hr.