Fotografija: Svim roditeljima ponekad treba pomoć u odgoju djece/ Foto: Inkubator ideja
Galerija
Svim roditeljima ponekad treba pomoć u odgoju djece/ Foto: Inkubator ideja

U petak se u Inkubatoru ideja održava radionica na temu kako osnažiti kvalitetan odnos s djecom

Predavanje pod nazivom "Roditeljski stilovi i odgojni postupci koji (ne)djeluju" održat će Tea Miliović, mag. socijalne pedagogije i Vedrana Viljevac Barić, mag. psihologijeBJELOVAR - Interaktivno predavanje namijenjeno roditeljima djece i adolescenata pod nazivom "Roditeljski stilovi i odgojni postupci koji (ne)djeluju" održat će se u petak, 29. listopada, u Inkubatoru ideja s početkom u 19 sati. Voditeljice radionice su Tea Miliović, mag. socijalne pedagogije i Vedrana Viljevac Barić, mag. psihologije. Kroz ovo edukativno predavanje, cilj je pružiti potporu roditeljima, unaprijediti njihove komunikacijske/socijalne vještine i kompetencije te osnažiti kvalitetne odnose između roditelja i djece.

Djeca su naša budućnost

- Prirodno je brinuti o budućnosti vlastite djece jer su ona budućnost na koju možemo utjecati. Svim roditeljima ponekad treba pomoć u odgoju djece. Na predavanju će roditelji moći saznati nešto više o tome koji sve odgojni stilovi postoje i koji postupci potiču poželjna ponašanja, a koji odgojni postupci nisu učinkoviti i mogu dovesti do povećanja intenziteta i trajanja nepoželjnih ponašanja. Na kraju predavanja, roditelji će znati prepoznati svoj roditeljski stil i moći će prepoznati koji su odgojni postupci učinkoviti, a koji neučinkoviti, poručili su organizatori ovog predavanja. 

Izaovi roditeljstva

Kako kažu, svako dijete je drugačije te i pristup roditelja prema svakom djeteta ne treba biti isti. Postoje djeca koju je veći izazov odgojiti i adekvatno reagirati na njihove potrebe, a postoje i djeca s kojom je znatno jednostavnije.

Predavanje se održava u petak u Inkubatoru ideja, s početkom u 19 sati/ Foto: Inkubator ideja
Predavanje se održava u petak u Inkubatoru ideja, s početkom u 19 sati/ Foto: Inkubator ideja

- Međutim, uvijek treba imati na umu da prirodno neodgojivo dijete ne postoji–postoji samo dijete koje zbog svojih prirođenih osobina roditeljima predstavlja veći izazov u odgoju. Organizacijom ovog predavanja publici je ponuđen prostor za dijalog o roditeljstvu gdje će zajedno pronalaziti odgovore na izazove roditeljstva, dodaju organizatori. 

Stručni predavači

Kao što smo već rekli, predavači su stručni ljudi, posebno educirani za ovo područje.

Naime, Vedrana Viljevac Barić je psihologinja, zaposlena kao stručna suradnica u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar, dodatno educirana u području savjetovanja, medicine rada, hipnoterapije, EMDR terapije. Područje interesa joj je rad s djecom i mladima, zdravstvena psihologija, psihoonkologija, sportska psihologija.

Radionicu će održati stručnjakinje za ovo područje/ Foto: Inkubator ideja
Radionicu će održati stručnjakinje za ovo područje/ Foto: Inkubator ideja

Tea Milinović je pak socijalna pedagoginja i edukantica dječje i adolescentne integrativne psihoterapije, zaposlena kao nastavnica u posebnom razrednom odjelu u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar. Dodatno educirana u području savjetovanja, muzikoterapijskih aktivnosti, Playattentiona. Područje interesa joj je rad s djecom i mladima, mentalno zdravlje, psihoterapija, muzikoterapija i prevencija.

Besplatan ulaz 

Inkubator ideja mjesto je u kojem se jednom tjedno održavaju eventi raznolikih tematika u večernjim terminima, a rezultat je istoimenog EU projekta čiji je nositelj Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva. Riječ je o coworking prostoru koji, osim što pruža mjesto za rad i učenje svima kojima je to potrebno, organizira društvena događanja različitih tematika u kojima se predstavljaju inspirativni pojedinci.

Cilj predavanja je pružiti potporu roditeljima/ Foto: Inkubator ideja
Cilj predavanja je pružiti potporu roditeljima/ Foto: Inkubator ideja

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane uz prethodnu najavu pozivu na broj 043/343-534, e-mailom office@inkubator-ideja.hr ili porukom na Facebook ili Instagram stranici Inkubatora ideja.