Fotografija: Foto: Pakrački list
Galerija
Foto: Pakrački list

U Pakracu potpisani ugovori s poduzetnicima i udrugama vrijedni skoro 300.000 eura

Anamarija Blažević napomenula je kako od ove godine Pakrac svojim poduzetnicima nudi mogućnost sufinanciranja opreme kao i nabave opreme, uređaja te dugotrajne materijalne imovineU prostoriji pakračke gradske vijećnice održano je potpisivanje ugovora za dodjelu poticaja prvog kruga "Programa poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva na području Grada Pakraca za 2023. godinu", kojom prigodom je dodijeljeno 19 ugovora u vrijednosti gotovo 22.400 eura, piše Pakrački list.

U prvom krugu 20 zahtjeva

- Prema navedenom Programu poduzetnicima je na raspolaganju 6 mjera: poticaji za zapošljavanje, poticaji za početak obavljanja registrirane djelatnosti, sufinanciranje troškova ulaganja u materijalnu i nematerijalnu opremu, sufinanciranje troškova za zakup poslovnog prostora, ulaganja u poboljšanje i  prilagodbu poslovnog prostora te sufinanciranje ulaganja u razvoj inovacija i patenata, rekla je Zrna Garača, ravnateljica Lokalne razvojne agencije "PA-KRA".

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević tom je prigodom napomenula kako od ove godine Pakrac svojim poduzetnicima nudi mogućnost sufinanciranja opreme kao i nabave opreme, uređaja te dugotrajne materijalne imovine koja je vezana za ulaganja u tranziciju korištenja energenata u poslovnim procesima.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

U prvom krugu dodjele poticaja, pristiglo je 20 zahtjeva, od čega je jedan zahtjev za prethodnu suglasnost za uređenje poslovnog prostora, kojemu će poticaj biti dodijeljen po završetku uređenja. Drugi krug prijava otvoren je 19. svibnja, a traje do 19. lipnja. 

Udrugama 260.300 eura

U prostorijama vijećnice održano je i potpisivanje ugovora za prijavljene projekte udruga s područja Pakraca. Ove je godine grad Pakrac u Proračunu osigurao ukupan iznos od gotovo 263.300 eura za projekte i rad udruga na našem području. Gotovo 183.000 eura raspoređeno je putem javnih poziva i 5 posto odlukom gradonačelnice.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Sportska zajednica za udruge iz područja sporta provela je javni poziv kojim je osigurano 107.000 eura za financiranje 18 sportskih udruga.  Za područje tehničke kulture, ukupne vrijednosti 1.300 eura, sufinancirano je 2 projekta. Udrugama proisteklima iz Domovinskog rata, sufinancirano je 9 projekata iznosom od 14.600 eura. Ostalim djelatnostima udruga sufinancirano je 15 projekata u vrijednosti od 11.700 eura. Za manifestacije i sufinanciranje obveznih doprinosa, natječaj je otvoren tijekom cijele godine,  a do sada je sufinanciran obvezni doprinos za zaposlene u tri udruge i 10 projekata sudjelovanja i organizacija, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!