Fotografija: Foto: Pakrački list
Galerija
Foto: Pakrački list

U Pakracu otvorena najveća multimedijalna izložba u regiji: „Mala smo, ali urbana sredina!“

Gradonačelnica Anamarija Blažević čestitala je i zahvalila svim zaposlenicima kulturnih institucija koje su sudjelovale u organizaciji kao i organizatoru Boži SavijuIako program dvanaestog po redu Multipaka traje od ponedjeljka, u petak je u Pakracu upriličeno svečano otvorenje hi-fi izložbe, najveće multimedijalne izložbe u regiji koja je pokrenuta 2012. godine i koju zajednički organiziraju Robertoshop trgovina, Muzej Grada Pakraca i Gradska knjižnica Pakrac, uz potporu Grada Pakraca, prenosi Pakrački list.

Jelena Hihlik, ravnateljica Muzeja grada Pakraca, je izrazila zadovoljstvo što se Multipak održava i ove godine i što ponovo vidi poznata lica gostiju kako iz Hrvatske tako i šire koji već godinama pohode ovu manifestaciju.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

-Multipak  obuhvaća, osim hi-fi izložbe, jako puno kulturnih događanja i drago nam je da iz godine u godinu polako srasta sa zajednicom, da ga sve generacije posjećuju, a to je bio i cilj pokretanja jednog ovakvog velikog urbanog događanja u jednom malom Pakracu - rekla je Hihlik.

Urbana sredina

Gradonačelnica Anamarija Blažević čestitala je i zahvalila svim zaposlenicima kulturnih institucija koje su sudjelovale u organizaciji kao i Boži Saviju koji vrijedno rade već nekoliko mjeseci da bi se ova manifestacija održala na visokom nivou.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

-Ponosna sam što se već 12. godinu Multipak održava upravo ovdje, jer iako smo mala sredina zaslužili smo biti urbana sredina. Drago mi je i da imamo sve više izlagača, što znači da smo prepoznati, a posebno sam sretna što su cijeli tjedan Multipak događanja posjećivala i djeca, jer kako se kaže, na mladima svijet ostaje, a to i pokazujemo ovdje u gradu - rekla je gradonačelnica i zahvalila izlagačima na podršci i dolasku jer upravo zbog njih ova manifestacija tako i napreduje.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

-Možda smo 2012. godine krenuli kao manifestacija za odraslu publiku, ali kroz godine, nastojali smo širiti taj programski dio namijenjen djeci i mladima. Ovih dana smo mogli vidjeti zanimljive dokumentarce, sudjelovati na brojnim radionicama i slušaonicama i svatko je mogao pronaći nešto za sebe - rekla je Monika Lucić Fider, ravnateljica gradske knjižnice, i zahvalila na podršci Ministarstvu kulture i medija te Požeško-slavonskoj županiji koji su prepoznali kvalitetu i vrijednost onoga što Pakrac nudi.

Zajednički projekt

Čast da otvori ovogodišnji Multipak pripala je idejnom začetniku ove manifestacije Božidaru – Boži Saviju.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

-Multipak ne radi Božo, radimo svi zajedno! Iako nas je malo, ovo je trud svih nas. Koliko god izgledalo teško, lagano je kad imaš dobar tim. Ovo je najjače izdanje dosad s najviše izlagača, najviše lokacija, a i kvaliteta opreme je na zavidnom nivou. Hvala svima na dolasku i proglašavam Multipak otvorenim! – rekao je Savi.

I ove godine posjetitelje Multipaka očekuje mnoštvo slušaonica s tridesetak izlagača vrlo vrijedne hi-fi opreme, a izložba je postavljena na sedam lokacija: u prostorima Muzeja grada Pakraca, Osnovne glazbene škole Pakrac, Gradskoj vijećnici, Turističkoj zajednici Grada Pakraca, u prostoru Robertoshopa, u Hrvatskom domu i na jednoj tajnoj lokaciji koju posjetitelji trebaju sami otkriti.

Svečanost otvorenja Multipaka uveličali su svojim nastupima učenici Osnovne glazbene škole Pakrac.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!