Fotografija: Bjelovarski bazeni otvoreni su do kraja ovog tjedna/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Bjelovarski bazeni otvoreni su do kraja ovog tjedna/ Foto: Deni Marčinković

U nedjelju završava kupališna sezona u Bjelovaru: "Bazen je posjetilo 28 tisuća kupača"

"Oko 250 plivača i 180 neplivača ovo ljeto prošlo je kroz naš klub, što su nam i maksimalni kapaciteti", kaže Marko MihalinecGradski bazeni Bjelovaru svoja vrata zatvorit će ove nedjelje. Prema riječima bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, koji je danas obišao omiljeno ljetno okupljalište Bjelovarčana, sezona je poprilično uspješna, no ne i rekordna.

- Unatoč svim problemima i nedaćama u lipnju i srpnju sezona je bila dobra i možemo biti zadovoljni. Nešto više od 28 tisuća kupača posjetilo je naš bazen ove godine, što je jako blizu rekordne 2019. godine, kada smo brojali 30 tisuća posjetitelja. Čestitam svima koji su vodili brigu o bazenu, ponajprije Bjelovarskom plivačkom klubu i Plivačko vaterpolskom klubu Mladost, istaknuo je Hrebak.

Marko Mihalinec i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Marko Mihalinec i Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Što se financija tiče, bjelovarski gradonačelnik poručio je da je bazen poslovao s blagim plusom.

Veliki broj plivača i neplivača

- Najavljivani su teški minusi, međutim odličan kolovoz u konačnici je sve izbalansirao. Također, ove godine u potpunosti je obnovljena strojarnica. Ukupno smo uložili više od 200 tisuća kuna, a za iduću godinu planiramo proširenje terase, sadnju dodatnih stabala i još neka ulaganja, dodao je Hrebak.

Bjelovarski bazen ove sezone posjetilo je 28 tisuća kupača/ Foto: Deni Marčinković
Bjelovarski bazen ove sezone posjetilo je 28 tisuća kupača/ Foto: Deni Marčinković

Sezonom na izmaku zadovoljan je i Marko Mihalinec, predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba.

- Oko 250 plivača i 180 neplivača ovo ljeto prošlo je kroz naš klub, što su nam i maksimalni kapaciteti. Također, dečki iz PVK Mladost imali su Igre na vodi koje su također privukle mališane. Vjerujemo da su naši kupači zadovoljni higijenom, kulturom i redom na bazenu, zaključio je Mihalinec te pozvao sve Bjelovarčane da i nadolazeći vikend provedu na bazenu. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!