Fotografija: U Lipiku potpisani ugovori za projekt Zaželi: "Projekt skrbi o najranjivijima među nama"/Foto: Facebook Marko Marušić
Galerija
U Lipiku potpisani ugovori za projekt Zaželi: "Projekt skrbi o najranjivijima među nama"/Foto: Facebook Marko Marušić

U Lipiku potpisani ugovori za treću fazu projekta Zaželi: "Ovo je najuspješniji projekt u državi"

U našu županiju stiže bespovratnih 1,5 milijuna kuna za zapošljavanje 31 žene koje će se brinuti o starijim i teže pokretnim osobama, poručio je župan Marko Marušić iz LipikaLIPIK – U Lipiku su danas uručeni ugovori za treću fazu projekta „Zaželi“, za programe usmjerene na zapošljavanje žena i pomoć starijim i nemoćnim osobama. Ukupne je vrijednosti 445 milijuna kuna, od kojih je u ovoj fazi raspodijeljeno gotovo 95 milijuna. Time je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike bespovratnim sredstvima obuhvatilo 94 prijave, piše Krugarešnica.

Među njima su i projekti jedinica regionalne i lokalne samouprave, pa tako i Grada Garešnice i Općine Hercegovac, ali i  Bjelovarsko bilogorske županije tako da je među potpisnicima i župan Marko Marušić. Županijski program „Za žene Bjelovarsko- bilogorske županije“, vrijedan milijun i pol kuna te obuhvaća Općine Berek, Veliki Grđevac i Velika Pisanica.

Teže zapošljive žene

Blizu milijun i pol kuna „težak“ je i program Grada Garešnice, pod nazivom  „Nikad nije kasno“. Kroz njega će, radi skrbi o 186 korisnika, na nekoliko mjeseci posao imati 31 žena iz skupine teže zapošljivih osoba. Gradonačelnik, Josip Bilandžija, napominje da prve aktivnosti kreću već idući tjedan raspisivanjem natječaja.

I u Općini Hercegovac su zadovoljni što se program nastavlja.

Najuspješniji je ovo projekt u zemlji koji obuhvaća zapošljavanje i skrb o najranjivijim skupinama društva, a njegovu provedbu planiramo već od prosinca, poručio je župan Marko Marušić iz Lipika/Foto: Facebook Marko Marušić
Najuspješniji je ovo projekt u zemlji koji obuhvaća zapošljavanje i skrb o najranjivijim skupinama društva, a njegovu provedbu planiramo već od prosinca, poručio je župan Marko Marušić iz Lipika/Foto: Facebook Marko Marušić

-Kad smo tek ulazili u ovakav oblik programa, među mještanima je bilo dosta nepovjerenja. Danas imamo sve više upita kad će krenuti dalje i, obzirom na dosadašnja pozitivna iskustva korisnika, sve više je onih koji se žele uključiti, kaže načelnik Boro Bašljan. Hercegovčanski program „Zaželi i ostvari“ u ovoj fazi će uključiti zapošljavanje 12 žena koje će skrbiti o 72 korisnika.

Najuspješniji projekt

Zeleno svjetlo i novi ugovor dobilo je još nekoliko prijava iz Bjelovarsko- bilogorske županije; iz Daruvara, Velikog Trojstva, Sirača i Čazme.

Ugovore s predstavnicima prijavitelja potpisao je ministar Marin Piletić, piše KruGarešnica.

-U našu županiju stiže bespovratnih 1,5 milijuna kuna za zapošljavanje 31 žene koje će se brinuti o starijim i teže pokretnim osobama. Najuspješniji je ovo projekt u zemlji koji obuhvaća zapošljavanje i skrb o najranjivijim skupinama društva, a njegovu provedbu planiramo već od prosinca. Čestitam načelnicima i gradonačelnicima s područja naše županije koji su također uspješno kandidirali svoje projekte, poručio je župan Marušić iz Lipika.