Fotografija: Prijave za sudjelovanje traju do 28. rujna 2023., a poziv je otvoren za sve koji žele biti dio ove plemenite inicijative/Foto: Paun Paunovic/CROPIX, Foto: Nikola Vilic/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
Prijave za sudjelovanje traju do 28. rujna 2023., a poziv je otvoren za sve koji žele biti dio ove plemenite inicijative/Foto: Paun Paunovic/CROPIX, Foto: Nikola Vilic/CROPIX (Ilustracija)

U Lipiku će u subotu biti Dječji buvljak: "Razmjenite odjeću i pronađite nove prijatelje"

Poruka organizatora je jednostavna, ali moćna: "Umjesto da kupujemo novu odjeću i bacamo staru, možemo se "đorati" - daš ti meni, dam ja tebi!"Organizacijski tim projekta Kuća Solidarnosti s radošću poziva sve na jedinstveni događaj - Dječji Buvljak, koji će se održati u subotu, 30. rujna, u sklopu Dječjeg doma u Lipiku, od 10 do 12 sati. Ovaj događaj nije samo prilika za razmjenu odjeće, već i prilika za stvaranje novih prijateljstava i doprinos očuvanju našeg planeta, piše Compas.

Poruka organizatora je jednostavna, ali moćna: "Umjesto da kupujemo novu odjeću i bacamo staru, možemo se "đorati" - daš ti meni, dam ja tebi!" Ideja je potaknuti zajednicu da donese svoju staru odjeću koju više ne koristi, a zauzvrat pronađe nešto novo i zanimljivo za sebe ili svoje najmlađe.

Prijave još dva dana

Ovaj Dječji Buvljak nije samo prilika za štednju novca već i prilika za doprinos očuvanju okoliša smanjenjem količine otpada i resursa potrebnih za proizvodnju nove odjeće.


Foto: Paun Paunovic/CROPIX
Foto: Paun Paunovic/CROPIX

Prijave za sudjelovanje traju do 28. rujna 2023., a poziv je otvoren za sve koji žele biti dio ove plemenite inicijative. Sudionici će imati priliku upoznati veselu ekipu djece i mladih iz Dječjeg doma u Lipiku, zajedno sa sugrađanima iz Ukrajine, stvarajući tako multikulturalno iskustvo i šireći poruku solidarnosti.

Evo nekoliko osnovnih informacija o Dječjem Buvljaku:

Tko? - Svi su pozvani! Dječji dom u Lipiku, zajednica i sugrađani iz Ukrajine.

Što? - Donosite svoju staru odjeću koju više ne koristite i pronađite nešto novo.

Gdje? - Dvorište Dječjeg doma, Trg Franje Tuđmana 1.

Kad? - Subota, 30. rujna, od 10 do 12 sati.

Kako se prijaviti? - Ispunite prijavnicu dostupnu na ovoj poveznici.

Projekt Kuća Solidarnosti čeka vas otvorenih vrata i s nestrpljenjem iščekuje vaše sudjelovanje. Pridružite se ovoj lijepoj inicijativi, stvarajte nove prijatelje i doprinesite zajednici. Ovo je prilika da se zajedno uključimo i pokažemo snagu solidarnosti, poiše Compas


Foto: Nikola Vilic/CROPIX
Foto: Nikola Vilic/CROPIX

Više informacija možete saznati OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!