Fotografija: Foto: Compas.hr
Galerija
Foto: Compas.hr

U Lipik stiglo 20 žena i djece iz Ukrajine: "Osigurali smo im smještaj, hranu i zdravstvenu skrb"

Njih 14 će biti smješteno u Ankinom dvoru, koji se nalazi u sklopu Toplica Lipik, a šestero izbjeglica će biti smješteno i na području PakracaTijekom kasnih poslijepodnevnih sati u Lipik je autobusom stigla organizirana skupina osoba s područja Ukrajine, javlja Compas.hr.

Riječ je o 20 osoba – žena i djece. Njih 14 će biti smješteno u Ankinom dvoru, koji se nalazi u sklopu Toplica Lipik, a 6 izbjeglica će biti smješteno i na području Pakraca.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

U Lipiku su izbjegle Ukrajince dočekali načelnici županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite, dožupan Ferdinand Troha i predsjednik Gradskog vijeća Lipika Slobodan Katunar, a bili su tu i ravnatelj Toplica Lipik Darko Kelemen sa suradnicima, voditelj Službe civilne zaštite Požega Slavko Marinac te Danijela Kiš, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pakrac.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Izbjeglice iz Ukrajine koji su utočište pronašli na području Lipika, odnosno naše županije, imat će osiguran smještaj, prehranu i kompletnu zdravstvenu skrb, odnosno osigurana je sva potrebna pomoć i skrb, piše Compas.hr.

U Lipiku od kraja veljače već borave tri ukrajinske obitelji, tri žene i petero djece kojima je smještaj pružila lipička obitelj Matijević.