Fotografija: Radi se o građevinskom ljepilu koje više nije za upotrebu/Foto: Općina Dežanovac
Galerija
Radi se o građevinskom ljepilu koje više nije za upotrebu/Foto: Općina Dežanovac

U kanal pored Dežanovca bačeno osam vreća građevinskog ljepila. I to nije prvi put...

"Ljetos smo među ostacima otpada, pronašli uplatnicu Darkoma na određeno ime. Toj osobi renovaciju stana radila je tvrtka koja čak nije s našeg područja i nažalost, ruke su nam vezane", ističe pročelnicaDEŽANOVAC – „Molimo osobu koja je "izgubila" građevinski materijal da se radi preuzimanja istog javi u prostorije Općine Dežanovac! Isto tako, molimo sve mještane koji imaju informacije o nepropisno odloženom građevinskom materijalu u kanal u Blagorodovcu da o tome obavijeste Općinu Dežanovac. Čuvajmo okoliš!“, ova obavijest osvanula je jutros na Facebook profilu Općine Dežanovac, a pročelnica Ljubica Saratlija pojasnila nam je o čemu se točno radi.

Bacio vreće u kanal

-Već duže vrijeme muku mučimo s nepropisno odloženim otpadom. Već smo nekoliko puta na našoj stranici stavljali obavijesti u nadi da je netko vidio počinitelja, da će nam to javiti i da ga na taj način možemo pronaći počinitelja. Najnoviji slučaj je ovaj jutrošnji u kojem je netko u kanal u Blagorodovcu izbacio vreće građevinskog materijala. Naš komunalni redar u obilasku sela uočio je bačene vreće, fotografirali smo to i stavili obavijest na Facebook stranicu. Teško je utvrditi tko bi to mogao biti pa bi nam svaka pomoć dobro došla, kazala je pročelnica Saratlija dodavši kako se radi o osam vreća građevinskog ljepila koje očito više nije za upotrebu.

Pronašli uplatnicu na ime

-Unatrag nekoliko mjeseci imali smo slučaj gdje je netko na ulazu u Dežanovac izbacio wc školjku i još neki otpad. Nikada nismo saznali tko je bio počinitelj. A za treći slučaj koji se dogodio ljetos, kada je netko nakon renoviranja stana izbacio ostatke građevinskom materijala, u ostacima među kantama, staklom i ostalim otpadom, pronašli smo uplatnicu Darkoma na određeno ime. No, ta osoba još uvijek nije uklonila otpad. Njoj je renovaciju radila jedna tvrtka, a žena nije htjela odati o kome se radi i što da vam kažem. Oni čak nisu s područja naše općine i nažalost, ruke su nam vezane, pojašnjava pročelnica s kakvim se problemima suočavaju.

Besplatno zbrinjavanje otpada

Ono što najviše ljuti jest činjenica da se otpad vrlo lako može na pravilan način i potpuno besplatno zbrinuti.

Netko je u kanal bacio osam vreća smeća/Foto: Općina Dežanovac
Netko je u kanal bacio osam vreća smeća/Foto: Općina Dežanovac

-Otpad se može dovesti ili u naše mobilno, reciklažno dvorište ili u Darkom, a ovakvo uništavanje prirode je izvan svake pameti. Počinitelje je teško, gotovo nemoguće pronaći, a ono što možemo reći da su to vrlo nesavjesni građani, zaključila je Saratlija.