Fotografija: Foto: Inkubator ideja
Galerija
Foto: Inkubator ideja

U Inkubatoru ideja naučili smo komunikacijom poboljšati privatne i poslovne odnose. Evo kako...

Istaknuto je da se komunikacija treba temeljiti na iskrenosti, točnosti i otvorenosti jer su tada veće šanse da će biti uspješna te da će nas sugovornik saslušati, razumjeti i shvatitiNa interaktivnoj radionici u Inkubatoru ideja sudionici su imali prilike naučiti kako biti vješti u komunikaciji.

Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja

Primjenom učinkovitih komunikacijskih vještina omogućuje se bolje povezivanje s ljudima iz vlastitog okruženja. U Inkubatoru ideja smještenom u Ulici Andrije Mohorovičića 59, na interaktivnoj radionici održanoj 10. veljače pod nazivom ”Kvalitetna komunikacija – ključ uspjeha” koju je vodio Igor Roginek, voditelj komunikacija iz Act grupe, sudionici su usvojili razne vještine kako bi iskoristili sve prednosti kvalitetne komunikacije. 

Privatni i poslovni nastup

- Svi sudionici su se uključivali u raspravu te je radionica bila iznimno interaktivna. Komunikacija je osnova svakog osobnog i profesionalnog razvoja organizacije ili pojedinca te nam može pomoći u privatnom i poslovnom nastupu. Govorili smo o vrstama i vještinama komunikacije te kako aktivno slušati. Ovom prilikom bih čestitao organizatorima na ovom fantastičnom projektu koji je potreban svakoj sredini jer potiče razvoj lokalne zajednice – rekao je Igor Roginek.

Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja

Iako se komunikacija sama po sebi čini jednostavna, često puta kada pokušavamo uspostaviti komunikaciju s drugima dolazi do nerazumijevanja što može uzrokovati konflikte i frustracije na osobnom i profesionalnom planu te odnosima s ljudima koji nas okružuju.

Foto: Inkubator ideja
Foto: Inkubator ideja

Na radionici je istaknuto da se komunikacija treba temeljiti na iskrenosti, točnosti i otvorenosti jer su tada veće šanse da će biti uspješna te da će nas sugovornik saslušati, razumjeti i shvatiti poruku koju želimo poslati imajući na umu da mora biti kratka, jasna i razumljiva.

Komunikacijom poboljšati odnose

- Radionica je bila vrlo interesantna i poučna. Usvojila sam mnoštvo novih spoznaja i poticaja za rad na osobnoj komunikaciji. Imali smo prilike čuti mnogo teorijskog znanja, za koje u pravilu mislimo da ga posjedujemo, ali kada bolje promotrimo i kada imamo priliku čuti to od nekoga stručnog, vidimo da to baš nije tako. Predavač je bio vrlo ležeran, raspoložen za suradnju i komunikaciju. U našem malom gradu rijetko uspijemo dobiti priliku slušati ovako dobre predavače i dotaknuti se tema koje su vrlo aktualne. Smatram da ponekad treba napraviti odmak od svakodnevice i poduzeti nešto za sebe, stoga bih svakome preporučila dolazak na radionice ovakvog tipa – rekla je Kristina Hrubi Presečki.

Možemo zaključiti da je potreban trud i vrijeme kako bi razvili komunikacijske vještine i postali uspješan govornik. Naravno, što više truda i prakse uložimo, to će i komunikacijske vještine biti spontanije i više instinktivne, a samim tim i uspješnije.

==========================

Inkubator ideja – projekt koji je sufinancirala Europska unija

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva nositelj je EU projekta pod nazivom Inkubator ideja čija je ukupna vrijednost 1.994.857,17 kn. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda iznosom od 1.695.628,59 kn te iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (na pozicijama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske) iznosom od 299.228,58 kn. 

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Bjelovarskog centra za razvoj civilnoga društva. 

Više informacija o fondovima Europske unije možete saznati web stranicama www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskog socijalnog fonda
Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskog socijalnog fonda