Fotografija: Idući utorak cijepit će se 340 osoba iz najugroženijih skupina, pretežito stanovnika Bjelovara/Foto: Neja Markičević/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Idući utorak cijepit će se 340 osoba iz najugroženijih skupina, pretežito stanovnika Bjelovara/Foto: Neja Markičević/CROPIX (ilustracija)

U idući utorak bit će organiziran punkt za cijepljenje u Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru

Cijepljenje će se provoditi tog dana od 8 do 13 sati, a prve doze dobit će kronični bolesnici te sugrađani treće životne dobiU Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru u utorak 23. veljače bit će organiziran punkt za cijepljenje protiv koronavirusa, neslužbeno doznajemo od izvora bliskih zdravstvenim krugovima.

Cijepljenje će se provoditi tog dana od 8 do 13 sati, a prve doze dobit će kronični bolesnici te sugrađani treće životne dobi.

Dobit će i drugu dozu

Riječ je o 340 osoba iz najugroženijih skupina, uglavnom stanovnika Bjelovara. Popis tih osoba poslali su liječnici opće medicine, a svi koji će se toga dana cijepiti, primit će cjepivo jednog proizvođača. Dodajmo i to da će za sve njih ujedno biti osigurana i druga doza cjepiva koju trebaju primiti u određenom periodu.

Cijepljenje će se obaviti u Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru/Foto:Deni Marčinković
Cijepljenje će se obaviti u Dvorani europskih prvaka u Bjelovaru/Foto:Deni Marčinković

Podsjetimo, prve doze koje su stigle, njih 600, već su raspoređene u ordinacije obiteljske medicine u kojima će prema listi prioriteta koju je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo biti cijepljeni naši građani.

Prva faza pri kraju

Sukladno dobivenim dozama trenutno je 40 ambulanti opće praske na području naše županije dobilo cjepiva i to od 10 do 20 doza ovisno o veličini ambulante.

- Prva faza cijepljenja je pri kraju, ostalo je još nekoliko pacijenata koji trebaju primiti drugu dozu. U drugoj fazi započinjemo s cijepljenjem kroničnih bolesnika te starijih osoba, izjavila je nedavno Nina Renić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko bilogorske županije.