Fotografija: Svečana sjednica Gradskog vijeća/ Foto: BBŽ
Galerija
Svečana sjednica Gradskog vijeća/ Foto: BBŽ

U Grubišnom Polju obilježena 30. obljetnica prve oslobodilačke operacije "Otkos 10"

Dosadašnji maćehinski odnos Županije prema Grubišnom Polju mijenjamo, pristupamo drugačije i vjerujem da će ta suradnja donijeti još bolji razvitak grada, kazao je MarušićProslava Dana Grada Grubišno Polje započela je jučer polaganjem vijenaca na spomeniku hrvatskim braniteljima, a nastavila se svetom misom u crkvi Sv. Josipa.

Polaganje vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima/ Foto: BBŽ
Polaganje vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima/ Foto: BBŽ

Sveta misa povodom Dana grada/ Foto: BBŽ
Sveta misa povodom Dana grada/ Foto: BBŽ

Kako i priliči, održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman, na kojoj su uz gradonačelnika Zlatka Mađeruha i sve gradske vijećnike, između ostalih, sudjelovali i saborski zastupnici Miro Totgergeli i Vladimir Bilek, državni tajnik Velimir Žunac te bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sa zamjenicom Marijom Jungić.

Potpisana su i tri ugovora/ Foto: BBŽ
Potpisana su i tri ugovora/ Foto: BBŽ

Gradonačelnik Mađeruh tom je prilikom istaknuo neke od projekata koji su realizirani u novije vrijeme, poput izgradnje Zone malog i srednjeg poduzetništva, izgradnje i obnove vodovodne i kanalizacijske mreže, javne rasvjete, nogostupa, obnove vrtića i mjesnih domova.

- Sretan sam što mogu istaknuti da je ovih dana počela kompletna obnova državne ceste DC5, od Grubišnog Polja do Velikih Zdenaca, u dužini od pet kilometara. Riječ je o jednom od najvrjednijih projekata ikad realiziranih na našem području, poručio je Mađeruh.

Zlatko Mađeruh/ Foto: BBŽ
Zlatko Mađeruh/ Foto: BBŽ

Čestitke građankama i građanima Grubišnog Polja uputio je i župan Marko Marušić.

- Gradonačelnik je upravo potpisao tri ugovora vrijedna gotovo milijun kuna. To je kontinuitet dobre politike i onoga čemu težim, a to je suradnja načelnika, gradonačelnika, župana s Vladom RH. Mislim da gradska vlast izvrsno radi svoj posao, građani su i na proteklim izborima ponovno dali povjerenje gospodinu Mađeruhu da nastavi voditi Grubišno Polje. Dosadašnji maćehinski odnos Županije prema Grubišnom Polju mijenjamo, pristupamo drugačije i vjerujem da će ta suradnja donijeti još bolji razvitak Grubišnog Polja jer svima je isti cilj, ostanak mladih na našem teritoriju i da im osiguramo što kvalitetniji i bolji život u našoj sredini, istaknuo je župan Marušić.

Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljena su i priznanja zaslužnim građanima, a treba istaknuti kako se Dan grada Grubišnog Polja održava u spomen na završetak prve oslobodilačke operacije u Domovinskom ratu, „Otkos 10“, kojom je oslobođeno područje Grubišnog Polja.

Nagrađeni građani/ Foto: BBŽ
Nagrađeni građani/ Foto: BBŽ