Fotografija: Izložba
Galerija
Izložba "Bog svami od vatre nas brani" otvara se u četvrtak u 17 sati/ Foto: Deni Marčinković/Grad Bjelovar/ DVD Bjelovar

U Gradskom muzeju pogledajte izložbu posvećenu 150. godišnjici vatrogastva u Bjelovaru

DVD Bjelovar ujedno je i najstarija udruga građana u Bjelovaru iz koje je proisteklo cjelokupno vatrogastvo na području Bjelovara, a ovo će biti prva takva izložba u našem muzeju, kaže Davor ĐalogOvogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana muzeja Gradski muzej Bjelovar posebno će posvetiti vatrogascima. Naime, u četvrtak, 18. svibnja, u 17 sati bit će otvorena izložba pod nazivom "Bog svami, od vatre nas brani", kojom će se obilježiti 150 godina vatrogastva u Bjelovaru. 

Najstarija gradska udruga

Naime, prije 150 godina osnovano je Dobrovoljno vatrogasno društvo Bjelovar, iz kojeg se kasnije razvila i profesionalna postrojba.

- DVD Bjelovar ujedno je i najstarija udruga građana u Bjelovaru, a iz nje je proisteklo cjelokupno vatrogastvo na području Bjelovara. Inače, ovo će biti prva takva izložba u našem muzeju, a idućeg dana, u petak, na rasporedu je svečana akademija u Domu kulture pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora, poručio je zapovjednik JVP Bjelovar Davor Đalog.

Izložba povodom 150 godina vatrogastva u Bjelovaru/ Foto DVD Bjelovar
Izložba povodom 150 godina vatrogastva u Bjelovaru/ Foto DVD Bjelovar

Recimo i to da su uz JVP Bjelovar i Gradski muzej, organizatori izložbe i DVD Bjelovar te Vatrogasna zajednica Grada Bjelovara. 

Stalni muzejski postav

- Posjetiteljima muzeja predstavit ćemo predmete koje čuva Gradski muzej u Bjelovaru i predmete koje je tijekom godina sakupilo DVD Bjelovar. Izlošci će ispričati priču o jednom od najstarijih društava u Bjelovaru koje još uvijek aktivno djeluje i pridonosi sigurnosti stanovnika grada Bjelovara, poručio je ravnatelj Gradskog muzeja Bjelovar Milan Pavlović.

Dodajmo i to da izložba posvećena vatrogastvu nije jedino što će se u bjelovarskom muzeju moći vidjeti tijekom sutrašnjeg dan. Naime, od 10 sati moći će se razgledati i stalne izložbe etnološkog, arheološkog, povijesnog i galerijskog odjela uz stručno vodstvo tijekom cijelog programa, koji traje sve do 19 sati. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!