Fotografija: Vozilo koje je stiglo već je korišteno, ali je u dobrom stanju/Foto: KruGarešnica
Vozilo koje je stiglo već je korišteno, ali je u dobrom stanju/Foto: KruGarešnica

U Garešnicu stiglo još jedno vozilo za miješani komunalni otpad: "Ljudi sve više odvajaju otpad"

"Smanjena je i količina miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalištu Johovača za više od 20 posto, a ove godine očekujemo i više s obzirom da smo uveli izdvajanje limenki i stakla", kaže BengezGAREŠNICA - U 2023. godini garešnički Komunalac d.o.o. zabilježio je kontinuirano povećanje sakupljenog odvojenog otpada. Ujedno je smanjena količina miješanog komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalištu Johovača za više od 20 posto, s čim je zadovoljan direktor Dražen Bengez, piše KruGarešnica.

- Smanjeno je u odnosu na prošlu godinu. Sa 1956 tona iz 2022., ove godine odloženo je 1500 tona otpada s područja Grada Garešnice i tri okolne općine. Riječ je o vidljivom smanjenju, a ove godine očekujemo i više s obzirom da smo ove godine uveli izdvajanje limenki i stakla, kazao je Bengez.

S ciljem pružanja što kvalitetnije usluge nabavljeno je još jedno vozilo za odvoz miješanog komunalnog otpada, vrijedno 131.000 eura, čija je primopredaja jučer obavljena. Zbog povećane potrebe odvoza sedam vrsta otpada, u planu je i nabava novih vozila, potvrdio je direktor Bengez.

Polovni stroj

- Vozilo je jačine 16 kubika i to je samo nastavak onoga u što smo krenuli prije dvije, tri godine, u tzv. ekspanziju izdvajanja svih sedam različitih otpada. Zbog tga nam treba oprema, vozila, polupodzemni spremnici..., pojašnjava Bengez.

Time je nastavljena dugogodišnja suradnja s tvrtkom Gradatin iz Sesveta, koja ja isporučila i ovo vozilo od 16 kubika, najzastupljenije na europskom tržištu, rekao je direktor Marko Jukić.

- Radi se o vozilu Farit, to je renome proizvod, jedan od najzastupljenijih na tržištu i stoga vjerujem da će dobro poslužiti Garešnici i da će pomoći pri rješavanju problema s otpadom. Konkretno se radi o polovnom stroju koji je već bio korišten, no koji je dobro održavan, zaključio je Jukić, piše KruGarešnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!