Fotografija: Novi predsjednik udruge Matija Žabić i gradonačelnik Josip Bilandžija/Foto: KruGarešnica
Novi predsjednik udruge Matija Žabić i gradonačelnik Josip Bilandžija/Foto: KruGarešnica

U Garešnici proslavili Vincekovo i izabrali novo vodstvo Udruge: "Želimo povećati broj mladih članova"

"Siguran sam, poznavajući Matiju Žabića da će kvaliteta rada biti na visokom nivou. Poznato je da mi u gradu imamo kvalitetna vina, a to je promocija Udruge i nas u Gradu", poručio je BilandžijaUdruga vinogradara i voćara Garešnica, uz podršku Grada Garešnice i TZ Sjeverna Moslavina, protekle je subote na OPG-u Žabić u Kapelici organizira obilježavanje blagdana Svetog Vinka - Vincekovo.

Osim toga, Udruga vinogradara i voćara, održala je i redovnu izbornu Skupštinu.

Blagoslov trsja

Nakon obredne rezidbe grančica, vješanja suhomesnatih proizvoda i zalijevanja trsova vinom, vinograd je blagoslovio garešnički župnik Dejan Tot.  Poslije posvete vinograda uslijedila je redovna godišnja skupština koja je ujedno bila i izborna. Za novog predsjednika udruge izabran je Matija Žabić. Za zamjenika predsjednika izabran je Domagoj Ćuk, tajnik je Ivica Šoufek, blagajnik Mario Klasić, a izabrani su i novi članovi upravnog i nadzornog odbora, piše KruGarešnica.

O zadaćama i ciljevima udruge, predsjednik Žabić kaže:

- Moj moto je otvorenost i komunikacija prema svima. Tako smo to prezentirali i prema članovima. Udrugu želimo razvijati u što boljem smjeru, želimo povećati broj mlađih članova, a htjli bismo donijeti i neka nova znanja. Kao inženjer agronomije posvetiti ću se tome, kazao je Žabić.

Promocija grada

Udruga trenutno ima 40-ak članova. Zahvalu dosadašnjoj predsjednici, Ankici Gašparac, puno uspjeha u radu te čestitku novom vodstvu, uputio je, uz direktoricu TZ Sjeverna Moslavina, Danielu Belak i gradonačelnik Grada Garešnice, Josip Bilandžija.

- Zahvaljujem se svim čanovima koji su dugo godina vodili udrugu, prije svega gospođi Ankici.Želim čestitati i na zajedništvu koje imate, a sada ste izabrali i novo vodstvo. Siguran sam, poznavajući Matiju da će kvaliteta rada biti na visokom nivou. Poznato je da mi u gradu imamo kvalitetna vina, a to je promocija Udruge i nas u Gradu, poručio je Bilandžija, piše KruGarešnica.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!