Fotografija: Provest će se hitno uzorkovanje vode / Foto: Unsplash
Provest će se hitno uzorkovanje vode / Foto: Unsplash

U Đulovcu se voda zamutila i nije za piće, Darkom ispire mrežu

Dojava o zamućenju vode došla je oko 15 sati, a Darkom je sat vremena kasnije dovezao cisterne s pitkom vodom u Đulovac. Nadaju se da će voda biti ispravna za piće u najkraćem rokuDarkom vodoopskrba i odvodnja d.o.o. u utorak je obavijestila potrošače Katinca i Đurine ulice u Đulovcu kućnih brojeva od 1. do 54 da voda ima povišenu mutnoću te da nije ispravna za piće.

Darkom je stanovnicima organizirao opskrbu vodom od 16 do 17 sati na parkiralištu ispred osnovne škole u Đulovcu i kod autobusne stanice u Katincu pokraj crkve od 17 do 18 sati.

- Pojavila se mutnoća na jednom dijelu sustava, a sad, je li to posljedica prodora oborinske vode u kaptazu ili je negdje nekakav kvar na mreži, nismo još 100 posto utvrdili. Uglavnom, dojavom građana izašli smo na teren i ustanovili da je u naselju Katinac povećana mutnoća dok u ostalim dijelovima, kao i na samom izvorištu i vodospremi, nema mutnoće. Građani su nas obavijestili oko 15 h, a voda se dovozila autocisternom u Đulovac i Katinac i radila se opskrba od 16-18 sati. Sve korektivne radnje kako bi se isprala mreža su poduzete, a stanje se prati. Sutra ćemo naručiti hitno uzorkovanje vode od Zavoda za javno zdravstvo iako se nadamo da se korektivnim radnjama stanje popravilo u najkraćem mogućem roku - rekao nam je direktor Darkom vodoopskrbe i odvodnje Vladimir Lukačin.