Fotografija: Dom za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković u Daruvaru / Foto: MojPortal.hr
Dom za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković u Daruvaru / Foto: MojPortal.hr

U Domu zaražene sve medicinske sestre, sve njegovateljice, glavna sestra, čistačice i pralja

Iako je nadležna epidemiološka služba naredila da niti jedna od zaraženih djelatnica ne može raditi u Domu za starije i nemoćne u Daruvaru, ravnateljica te ustanove tražila je da se to dopusti onima koje nemaju simptome jer u protivnom o korisnicima neće skrbiti nitkoU Domu za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković u Daruvaru koronavirusom su zaražene sve medicinske sestre, sve njegovateljice, glavna sestra, pralja i čistačice.

Nakon što je u srijedu navečer MojPortal.hr prvi objavio da je u tom daruvarskom Domu zaraženo 53 ljudi, odnosno 37 korisnika od njih 41 i 16 od ukupno 21 zaposlenika, nadležna epidemiološka služba odlučila je da niti jedan pozitivni djelatnik koji je u izolaciji ne smije raditi u Domu bez obzira ima li simptome ili nema.

Svi negativni su izolirani

Budući da to znači kako u Domu trenutno nitko ne može skrbiti o korisnicima, ravnateljica te ustanove Marina Vulinović zatražila je danas ujutro pomoć od Županijskog stožera civilne zaštite i Grada Daruvara.

Neslužbeno doznajemo kako je ravnateljica tražila da se odobri rad pozitivnim djelatnicama koje nemaju zdravstvenih tegoba jer one u ovom trenutku nisu opasne za korisnike koji su već zaraženi, a o negativnima, koji su na vrijeme bili izolirani, bi se skrbile uz dodatne pojačane mjere. 

Nema potrebe za hospitalizacijom

Županijski stožer civilne zaštite danas je od Ministarstva zdravstva tražilo da im hitno osigura osam medicinskih sestara koje bi oboljelim korisnicima Doma pružale potrebnu njegu i skrb zbog činjenice da su sve njegovateljice u daruvarskom Domu za starije i nemoćne osobe zaražene koronavirusom. 

Isto tako, Županijski stožer je nakon izvješća nadležnog liječnika zaključio kako ovog trenutka nema potrebe za hospitalizacijom korisnika i zaposlenika Doma zaraženih koronavirusom, no ukoliko bude potrebe bit će premješteni na liječenje u Opću bolnicu Bjelovar.