Fotografija: Vatrogasci su jučer i sinoć imali pune ruke posla/ Foto: Dragan Matic/CROPIX (ilustracija)
Vatrogasci su jučer i sinoć imali pune ruke posla/ Foto: Dragan Matic/CROPIX (ilustracija)

U Daruvaru stablo palo na kuću, diljem BBŽ voda ušla u podrume, izlile se Česma i Ilova...

Javne vatrogasne postrojbe svih pet gradova izvršile su ukupno 23 intervencije, od kojih je najviše (8), bilo u nadležnosti JVP GarešniceTijekom jučerašnjeg dana, pa sve do jutros Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je više dojava radi potrebe ispumpavanja vode iz podruma obiteljskih kuća kao i iz bunara, poručili su iz Službe civilne zaštite Bjelovar.

Kako kažu, zaprimljeno je više dojava o izlijevanju vode iz graba i kanala, o čemu su obaviještene nadležne službe.

23 vatrogasne intervencije

- Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar, Čazma, Daruvar, Garešnica i Grubišno Polje izvršile su ukupno 23 intervencije, od kojih je najviše, njih osam, bilo u nadležnosti JVP Garešnice. Potom slijedi JVP Daruvar sa šest intervencija, po četiri su imali djelatnici JVP-a Bjelovar i G. Polje, dok su jednu intervenciju odradili članovi JVP Čazme, izvijestili su iz Službe civilne zaštite.

Dodaju i to da je u Đulovcu došlo do kvara na dalekovodu, što je riješeno do 4 sata ujutro, a nekoliko dojava odnosilo se na stabla koja su se nagnula na elektrovodove. 

- U Daruvaru, U Ulici Vladimira Nazora, je došlo do pada stabla na kuću u gdje su intervenirali JVP Daruvar i djelatnici „Elektre“ Križ. Srećom, ozlijeđenih osoba nije bilo, kažu iz Službe civilne zaštite Bjelovar.

Redovne mjere obrane od poplava

Nadalje, ističu da su uvedene tri redovne mjere obrane u poplava i to dvije na rijeci Ilovi (vodomjer Maslenjača i vodomjer Garešnica i Pavlovac) te jedan na rijeci Česmi.

- Jutros smo zaprimili dojavu Hrvatskih voda da se rijeka Česma izlila kod mosta u Orlovcu te da je poplavljena nerazvrstana cesta Orlovac – Dražica, u dužini od 300 metara te njome ne može prometovati. Također, izlio se potok Srijedska, na desnoj strani kolnika. Tom dionicom može se prometovati, ali otežano, poručili su iz Službe civilne zaštite. 

Recimo i to da je u Velikom Pašijanu, zbog izlijevanja vode cesta bila je zatvorena za sav promet od 1:30 do 07:30 sati.

Podsjetimo, već smo pisali o noćnoj akciji vatrogasaca u Garešnici, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!