Fotografija: Sutra će se svečano obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Sutra će se svečano obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja/Foto: Grad Daruvar

U Daruvaru i Bjelovaru Dan pobjede i domovinske zahvalnosti bit će obilježen molitvom

Daruvarčani večeras u Zavičajnom muzeju mogu poslušati koncert „Samo jednom se ljubi“ – Tribute to Ivo Robić. Sutra u 10 bit će položeni vijenci za poginule, nakon čega se druženje nastavlja uz grahDARUVAR, BJELOVAR - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja prigoda je za prisjećanje na sjajne operacije hrvatske vojske i policije u kojima su prije dvadeset pet godina oslobođeni središnji dijelovi Hrvatske. Ujedno je to i dan kada se s osobitim ponosom prisjećamo i svih hrvatskih branitelja kojima smo zahvalni za našu slobodu.

Foto: Grad Daruvar
Foto: Grad Daruvar

Stoga će osobito svečano sutra i prekosutra biti i u Daruvaru. Iz Grada pozivaju sve svoje sugrađane da zajedno s njima obilježe Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan hrvatskih branitelja i to prigodnim protokolom pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

Večeras koncert

Večerašnjim koncertom „Samo jednom se ljubi“ – Tribute to Ivo Robić u Zavičajnom muzeju Daruvar – dvorac grofa Jankovića, započet će trodnevno svečano obilježavanje koje će se nastaviti sutra, 05. kolovoza.

Naime, sutra, s početkom u 10 sati kod Spomenika braniteljima u Parku Antuna Jankovića bit će zajedničko polaganje vijenaca i paljenje svijeća te molitva za poginule.

Druženje će se nastaviti u 11 sati na Trgu kralja Tomislava gdje će građanima biti podijeljen grah.

U nedjelju, 07. kolovoza u 9 sati u Crkvi Presvetog Trojstva u Daruvaru bit će služena misa za branitelje.

Program u Bjelovaru

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja u Bjelovaru će biti obilježen polaganjem vijenaca i Svetom misom za Domovinu.

Udruga roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata BBŽ odala je i lani počast poginulim braniteljima polaganjem vijenca na groblju Borik/Foto: Branka Sobodić
Udruga roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata BBŽ odala je i lani počast poginulim braniteljima polaganjem vijenca na groblju Borik/Foto: Branka Sobodić

U 8 sati vijence poginulim braniteljima položit će na bjelovarskom groblju Borik članovi Udruga roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata BBŽ-a.

U 8 i 20 sati bit će upriličeno polaganje lovorovog vijenca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središnjem gradskom parku, na Trgu Eugena Kvaternika, dok će Sveta misa za Domovinu biti služena u 9 sati i to u dvorištu Katedrale sv. Terezije Avilske.