Fotografija: Svi su pozvani na veliku akciju čišćenja u Daruvaru/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Svi su pozvani na veliku akciju čišćenja u Daruvaru/ Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

U Daruvaru će se u subotu održati velika akcija čišćenja grada: "Svi mogu pomoći"

Tri najuspješnija grada podijelit će nagradni fond od 42.000 eura namijenjen kupnji sadnica drveća za urbano pošumljavanjePovoljnu vremensku prognozu Grad Daruvaru odlučio je iskoristiti za održavanje odgođene akcije od "Izvora do mora". Prva akcija trebala se održati 13. svibnja, no odgođena je zbog kiše, a novi termin je sutra, 27. svibnja.

Svi zainteresirani volonteri, kojih prema riječima Tee Mik, za sada imao oko stotinjak trebaju doći u 9 sati ispred Gradske uprave, gdje će se održati i zajedničko fotografiranje.

Važnost očuvanja okolišta

Podsjetimo, Grad Daruvar se prijavio na ekološki projekt "Od izvora do mora" koji provode Coca-cola, Konzum, Jutarnji list te Udruga gradova, a koji za cilj ima podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša te primjerenoga odlaganja ambalažnog otpada.

Svi gradovi koji su se prijavili dužni su od 15. travnja do 31. svibnja ove godine provesti jednodnevnu akciju (ne dužu od 8 sati) prikupljanja otpada na svojemu području i to u suradnji s mjesnim nevladinim udrugama i volonterima.

Bogat nagradni fond

Nadalje, tri najuspješnija grada, po jedan iz svake kategorije, podijelit će nagradni fond od 42.000 eura namijenjen kupnji sadnica drveća za urbano pošumljavanje.

Što se daruvarske akcije tiče, ovogodišnji fokus je Rimska šuma, a dosta posla ima na Vranjevini, uz prugu, gdje ljudi bacaju puno smeća, dok će se dosta pažnje posvetiti i čišćenju šetnice uz Toplicu, o čemu više pročitajte OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!