Fotografija: Daruvarska tržnica/Foto: Daria Marković/MojPortal.hr
Daruvarska tržnica/Foto: Daria Marković/MojPortal.hr

U Daruvaru će dan izbora u srijedu biti sajmeni dan: "Tržnica i trgovine mogu raditi ako žele"

Kako izbori moraju biti neradni dan, srijeda je proglašena neradnom, no brojni se gradovi na ovaj način snalaze prema svojim ovlastimaDan izbora, odnosno predstojeća srijeda 17. travnja, bit će Sajmeni dan na području cijelog Daruvara.

Odlučio je tako Grad Daruvar na čelu s gradonačelnikom Damirom Lneničekom. To, konkretno, znači da će trgovine moći biti otvorene, a prvenstveno Gradska tržnica koju su kupci u Daruvaru navikli obilaziti upravo srijedom i subotom, kada su tržni dani. 

Odluka na zamolbu Tržnice

Naime, odlukom predsjednika RH Zorana Milanovića izbori po prvi puta nisu raspisani u nedjelju. Kako izbori moraju biti neradni dan, srijeda je proglašena neradnom, no brojni se gradovi na ovaj način snalaze. 

Gradonačelnik Lneniček kaže nam kako je ova odluka u skladu sa zakonskim ovlastima Grada donesena na zamolbu Gradske tržnice. 

- Daruvarčani, ali i brojni turisti koji su u gradu, navikli su da je srijedom dan kada se kupuje na tržnici - objašnjava Lneniček. Ističe kako se odluka prvenstveno odnosi na Tržnicu, ali je mogu iskoristiti i sve druge trgovine koje to žele te im taj dan neće ulaziti u kvotu onih koje smiju raditi prema izmijenjenom Zakonu u trgovini, jer će se računati kao sajmeni dan. 

Odlukom Grada zadovoljan je i direktor Tržnice Tomislav Horvat. 

- Mi smo tu išli ispuniti molbu naših kupaca koji su se već raspitivali hoće li Tržnica biti otvorena u srijedu. Naravno, postoji i interes prodavača. To je mnogima neradni dan, ali na izbore se ide kratko, glasati, a ljudi svejedno moraju kupiti namirnice za ručak. Siguran sam da će biti onih koji će taj dan usred tjedna iskoristiti za nabavku - kaže Horvat. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!