Fotografija: Za sve žene idućeg tjedna u daruvarskoj knjižnici pripremaju mnoštvo pogodnosti/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Za sve žene idućeg tjedna u daruvarskoj knjižnici pripremaju mnoštvo pogodnosti/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

U daruvarskoj knjižnici za Dan žena pripadnice ljepšeg spola čeka besplatno učlanjenje

10. ožujka imat ćemo promociju knjige Nastje Kulović. Riječ je o knjizi pod nazivom „Nešto drugo“. To je jedna od rijetkih knjiga koju su članice čitateljskog kluba knjižnice ocijenile „odličnom“, ističe ravnateljicaDARUVAR - Kao i prijašnjih godina, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar Dan žena prigodno obilježava cijeli tjedan. Tako će biti i ove godine.

Od 7. do 11. ožujka pripremili su čitav niz akcija, ali i promociju odlične knjige. Pogodnostima tu nije kraj. Osim spomenutog, kroz idući tjedan bit će i besplatnih učlanjenja u knjižnici, ali i čokoladica na dar.

Besplatno učlanjenje za žene

O svim detaljima razgovarali smo s ravnateljicom knjižnice Romanom Horvat.

-Odmah u ponedjeljak, kada krećemo s obilježavanjem „ženskog“ tjedna imat ćemo na odjelu jednu intimniju izložbu preporuka naslova iz našeg fonda. Tematski su vezane uz snažne žene. Zatim u utorak, na sam Dan žena, planiramo besplatno učlanjenje žena starijih od 18 godina. Istaknula bih ako ima Daruvarčanki koje još nisu, a željele bi biti članice naše knjižnice, neka dođu i neka se besplatno učlane. Članstvo će vrijediti godinu dana, dakle do 0. ožujka 2023. godine, istaknula je ravnateljica Horvat dodavši kako su sretni što su napokon ukinute covid potvrde za ulazak u prostor knjižnice. Zahvaljujući tome, Horvat smatra da je sada preskočena barijera i da nema razloga da ljudi ne dolaze u većem broju u knjižnicu.

Promocija knjige

-Dva dana nakon Dana žena, 10. ožujka imat ćemo promociju knjige autorice Nastje Kulović. Riječ je o knjizi pod nazivom „Nešto drugo“ koja je u našoj knjižnici već ranije trebala biti promovirana, no zbog epidemioloških mjera, to nismo bili u mogućnosti izvesti, podsjeća Horvat koja poziva osim žena i sve ostale da dođu i sudjeluju na književnoj večeri.

U daruvarskoj knjižnici često se održavaju promocije knjiga/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
U daruvarskoj knjižnici često se održavaju promocije knjiga/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

-Knjiga govori o obiteljskoj, ljubavnoj priči same autorice. Mi članice čitateljskog kluba naše knjižnice smo ju već pročitale i moram priznati da je to jedna od rijetkih knjiga koju su članice ocijenile „odličnom“ ocjenom. Stoga bi me obradovao što veći broj posjetitelja koje na promociji možda i sama autorica ponuka da pročitaju spomenutu knjigu, kaže ravnateljica koja nam je odala i što sve u petak čeka pripadnice ljepšeg spola.

-Dakle, sve žene koje dođu u petak u knjižnicu i koje posude knjigu, dobit će na dar čokoladicu. Možda sitnica, no u ovim nimalo lakim vremenima, katkad je i sitnica dovoljna da nam uljepša dan, zaključuje Horvat.