Fotografija: Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

U daruvarskoj knjižnici osnovnoškolci danas odmjeravaju snage u čitanju naglas

Povjerenstvo ocjenjuje jasnoću, razgovjetnost te izražajnost u nastupu. Sretno svima, poručuju iz knjižniceDARUVAR - Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar ove godine po šesti put priprema gradsku razinu Natjecanja u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole.

Natjecanje će se održati danas, 16. studenog u 12 sati, a nastupit će 15 učenika podijeljenih u 2 starosne kategorije. Mlađa od 3. do 5. razreda te starija od 6. do 8. razreda.

Uključile se sve škole

-Ove godine javile su nam se sve osnovne škole s područja grada Daruvara za sudjelovanje i prije gradske razine obavile su školsku razinu natjecanja. To su Češka osnovna škola Josipa Ružičke Končanica, OŠ Dežanovac, OŠ Đulovac, OŠ Sirač, OŠ Vladimira Nazora Daruvar i ČOŠ J. A. Komenskog Daruvar.

Daruvarska knjižnica često priprema brojna iznenađenja za djecu /Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Daruvarska knjižnica često priprema brojna iznenađenja za djecu /Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

U Povjerenstvu će biti dvije knjižničarke naše knjižnice i Tanja Novotni Golubić, dožupanica za češku manjinu, kažu nam iz daruvarske knjižnice.

Dodaju kako prva 2 natjecatelja iz svake kategorije odlaze na županijsko natjecanje koje će se održati u Bjelovaru, 25. studenog.

Ljubav prema knjizi

Inače, valja spomenuti kako su ciljevi ovog natjecanja poticanje i popularizacija knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanje usmenog izražavanja, razvijanje motivacijskih sposobnosti.

Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Na kraju, iz daruvarske knjižnice pojašnjavaju kako će današnje natjecanje izgledati.

-Natjecatelji u maksimalno 5 minuta predstavljaju svoju najdražu knjigu i čitaju ulomak iz nje. Povjerenstvo ocjenjuje jasnoću, razgovjetnost, primjerenost teksta uzrastu te izražajnost u nastupu. Sretno svima, poručuju iz knjižnice.