Fotografija: Osim ove koja je završila, u tijeku su i mnoge druge akcije s cijem da se pomogne mladom Pakračaninu/Foto: Privatni album
Galerija
Osim ove koja je završila, u tijeku su i mnoge druge akcije s cijem da se pomogne mladom Pakračaninu/Foto: Privatni album

U daruvarskoj cvjećarnici Andy prikupljeno 425 eura za Karla: "Bilo je i suza. Želimo mu svu sreću svijeta..."

"Hvala svima od srca. Bilo je tu lijepih riječi i Karlovih prijatelja koji su došli po svoju ružicu kako bi mu pomogli u borbi za normalan život. Vjerujemo da smo pomogli barem malo", poručila je AndyDARUVAR - Akcija pod nazivom "Ruža za Karla" u kojoj su se u daruvarskoj cvjećarnici prikupljale donacije za mladog Pakračanina koji je zadobio teške tjelesne ozlijede u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila 17. srpnja 2022, je završila.

Podsjetimo, Karlo je od nesreće gotovo potpuno nepokretan i vezan uz kolica. Kolarovi stoga prikupljaju novac za zahtjevnu operaciju i 50-dnevnu rehabilitaciju u Bangkoku na Tajlandu za što je sveukupno potrebno prikupiti 190.000 eura. Operacijom bi mu kirurški bila ugrađena dva uređaja neurostimulatora, svojevrsna premošćivača koji bi povezivali signale iz mozga sa živčanim završecima i tkivom leđne moždine ispod razine ozljede, a konkretna poboljšanja se očekuju već u prva 3 do 4 dana nakon operacije. Potom slijedi 50-dnevna rehabilitacija kroz fizikalnu terapiju i personaliziranu radnu terapiju, odnosno vježbanje 4 do 5 sati dnevno. 

Bilo je i suza

Karlu pomoći žele mnogi, a među njima i daruvarska cvjećarka Andrijana Andy Vinković, poznata po brojnim humanitarnim akcijama. Stoga je pokrenula akciju "Ruža za Karla".

Foto: Cvjećarnica Andy
Foto: Cvjećarnica Andy

- Svaka kupovina ruže postaje dio borbe za Karlovo liječenje. Svojom podrškom u našoj cvjećarnici, pomažete mu u borbi protiv bolesti. U cvjećarnici će biti postavljena kutija u koju možete ubaciti iznos za ružu i naravno ako ste u mogućnosti dodatnu donaciju. 20.05. objavit ćemo prikupljeni iznos i uplatiti ga Karlu na račun, kazala je prije 10-ak dana.

Jučer je pak izvijestila koliko je novca prikupljeno.

Foto: Cvjećarnica Andy
Foto: Cvjećarnica Andy

- Kao što sam obećala, danas sam otvorila kutiju u koju smo skupljali prilog za liječenje Karlo. Prodajom ruža i našim doprinosima skupljen je iznos od 425,00€. Ujutro čim se vrata otvore, uplata ide na Karlov račun.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Malo, ali od srca

Hvala Vam svima od srca. Znam da nije puno, ali stvarno je bilo od srca. Bilo je i suza i lijepih riječi, Karlovih prijatelja koji su došli po svoju ružicu kako bi pomogli u Karlovoj borbi za normalan život. Dragi Karlo, želimo ti brz oporavak i svu sreću svijeta. Vjerujemo da smo pomogli barem malo. I naravno svi 29.5. svi na zabavu koja se također organizira za Karla, poručila je Andy jučer.

Karlo ide operaciju na Tajland za što treba prikupiti 190.000 eura/Foto: Privatni album
Karlo ide operaciju na Tajland za što treba prikupiti 190.000 eura/Foto: Privatni album

Podsjetimo kako su u tijeku brojne akcije za mladog Pakračanina koji će u lipnju biti operiran na Tajlandu. U dva tjedna koliko traje Humanitarna akcija „Korak za Karla“ kojom se prikuplja novac za operaciju 23-godišnjeg Pakračanina Karla Kolara prikupljeno je 60.250 eura. Zahvaljujući tom iznosu te uz vlastita sredstva, Karlova obitelj je uplatila oko 80.000 eura avansa klinici u Bangkoku na Tajlandu gdje će Karlo biti operiran, kako za sad stvari stoje, 9. lipnja. To je 50 posto iznosa potrebnog za Karlovu operaciju. Sve detalje, ali i na koji način možete pomoći, pročitajte OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!