Fotografija: Daruvarska ženska klapa Stentoria organizira 4. po resu Seminar ženskog klapskog pjevanja/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Daruvarska ženska klapa Stentoria organizira 4. po resu Seminar ženskog klapskog pjevanja/Foto: Predrag Uskoković

U Daruvar stižu ženske klape iz Zagreba, Splita, Zemunika, Turnja, Raba, Paga, Krasica i Münchena

Daruvarska ženska klapa Stentoria nastavlja raditi na stručnom usavršavanju ženskog klapskog pjevanja kroz kontinuiranu suradnju s eminentnim glazbenim stručnjacimaDARUVAR - Od 11. do 13. ožujka u Daruvaru će se održati četvrti Seminar ženskog klapskog pjevanja DA-Klapa. Događaj se provodi u organizaciji ženske klape Stentoria. Više o samom događanju otkrila nam je Romana Herout, voditeljica daruvarske ženske klape Stentoria.

Ponosne članice klape/Foto: Klapa Stentoria
Ponosne članice klape/Foto: Klapa Stentoria

- Nakon tri uspješna seminara održana 2016., 2018. i 2019. godine, prisilne odgode 2020. pa otkazivanja 2021. uslijed pandemije, Stentoria nastavlja raditi na stručnom usavršavanju ženskog klapskog pjevanja kroz kontinuiranu suradnju s eminentnim glazbenim stručnjacima, klapskim voditeljima, obrađivačima i skladateljima. Voditelji radionica su i ove godine dr. sc. Joško Ćaleta, Srećko Damjanović i prof. Jasminko Šetka, a Davor Capković i Antonia Tomas, mag. mus., nova su imena koja će Stentoria imati čast predstaviti na ovogodišnjem seminaru, poručuje Herout.

13 godina djelovanja

Unatoč izazovnim vremenima, klapašice su svojim prijavama iznova potvrdile potrebu za ovakvim stručnim usavršavanjem ženskih klapa, a neke od njih se po četvrti put vraćaju u Daruvar. Na seminaru će sudjelovati klape iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, što ovoj iznimnoj edukaciji daje međunarodni karakter. Ove godine dolaze klapske pjevačice iz Zagreba, Splita, Zemunika, Turnja, Raba, Paga, Krasica te klapa Fiaminge iz Münchena. Osim pjevačkog usavršavanja, Seminar pruža priliku i za umrežavanje klapa iz raznih krajeva. Ovim projektom ženska klapa Stentoria, koja ove godine obilježava trinaest godina djelovanja, svojim entuzijazmom i neumornim volonterskim radom na najbolji način nastavlja doprinositi njegovanju hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

EU projekt
EU projekt