Fotografija: Obnovljeni Društveni dom u Daruvarskom brestovcu/Foto: MojPortal
Galerija
Obnovljeni Društveni dom u Daruvarskom brestovcu/Foto: MojPortal

U D. Brestovcu dom pred završetkom, ostalo opremanje i izgradnja dječjeg igrališta

Dobra vijest je što na područje Končanice doseljavaju mlade obitelji. Načelnik Bakunić vjeruje da su razlozi blizina grada i povoljnije cijene nekretnimnaKONČANICA – U Končanici se i dalje radi na uređenju društvene infrastrukture. Naime, prema riječima općinskog načelnika Zlatka Bakunića, završena je peta faza uređenja na društvenom domu u Daruvarskom Brestovcu. To konkretno znači kako je unutrašnjost doma potpuno završena, kao i vanjska fasada. Ostalo je još asfaltiranje prostora ispred doma, kao i opremanje doma te izgradnja dječjeg igrališta.

Šesta faza

-Tu šestu fazu namjeravamo kandidirati sljedeće godine na neki od raspisanih natječaja koji će nam biti nadohvat ruke. Znači potrebno je asfaltirati prostor ispred vatrogasnog doma, opremiti unutrašnjost i izgraditi igralište iza doma. Dio smo već odradili, no na proljeće ga namjeravamo u potpunosti završiti – kazao nam je načelnik Bakunić dodavši kako bi tada priča vezana uz Daruvarski Brestovac bila okončana.

Unutrašnjost obnovljenog doma u Daruvarskom Brestovcu/Foto: MojPortal
Unutrašnjost obnovljenog doma u Daruvarskom Brestovcu/Foto: MojPortal

Načelnik je svjestan kako postoji i mogućnost da ne prođu na natječajima, no u tom slučaju, obećao je, pokušali bi dom opremiti vlastitim sredstvima jer nema smisla da sada uređen i adaptiran prostor zjapi prazan.

Doseljavanje mladih

Upravo zahvaljujući ulaganjima u društveni život na području općine, vjeruje načelnik, Končanica i okolna naselja sve su zanimljivija i mladim obiteljima koje doseljavaju na njihovo područje.

Ispred obnovljenog Doma u Daruvarskom Brestovcu/Foto: MojPortal
Ispred obnovljenog Doma u Daruvarskom Brestovcu/Foto: MojPortal

-Iznimno mi je drago što su se počele kupovati kuće koje su dugo godina bile prazne. I kroz prinove, odnosno novorođenu djecu, vidimo kako se povećava broj žitelja i to nas jako veseli. Vjerojatno je razlog i što smo blizu grada, nekretnine su povoljnije nego u Daruvaru, a kod nas ljudi mogu pronaći sve važno za normalno funkcioniranje i bezbrižan život – ističe Bakunić i vjeruje da je u posljednje vrijeme doselilo desetak novih obitelji, što je itekako lijepa brojka.