Fotografija: Festival U.D.K. starta u četvrtak, 29. lipnja/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Festival U.D.K. starta u četvrtak, 29. lipnja/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

U četvrtak počinje ovogodišnji "U.D.K." festival u daruvarskoj knjižnici. Evo svih detalja

"Festival svake godine okupi recentne autore, pripovjedače, kazališne glumce, jednom riječju sve one kreativce u čijem se društvu djeca osjećaju jednako tako kreativno", kažu organizatoriPočetak ljeta u Pučkoj knjižnici i čitaonici Daruvar prepun je interesantnih događanja za najmlađe. Konkretnije, započinje još jedan festival s dugogodišnjom tradicijom, U.D.K. festival (Festival „U daruvarskoj knjižnici") koji svake godine okupi recentne autore, pripovjedače, kazališne glumce, jednom riječju sve one kreativce u čijem se društvu djeca osjećaju jednako tako kreativno.

Tri radionice

- Ove godine u sklopu Festivala održat će se tri zanimljive radionice. Prva će se održati u četvrtak, 29. lipnja, u 17 sati, a vodit će ju svestrana knjižničarka i autorica slikovnica za djecu Ivanka Ferenčić Martinčić, poručili su iz daruvarske knjižnice.

Radionica nosi naziv „Kako je zeko zavolio knjižnicu“ prema istoimenoj slikovnici autorice i voditeljice radionice te je namijenjena djeci od 4 godine pa nadalje.

- Slikovnica je predivna i potiče djecu na znatiželju, na čitanje, na putovanje u raznolike i maštovite svjetove pa od radionice ne očekujemo ništa manje, dodaju iz knjižnice.

Program festival/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Program festival/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

Idućeg dana, u petak, 30. lipnja, u 10 sati radionicu za vrtićku grupu održat će Jelena Premac, odgojiteljica i certificirana pripovjedačica.

- Maštovitu Jelenu Premec djeca su prvi put upoznala na Noći s Andersenom i odlično su se proveli. Odlična zabava zasigurno ih očekuje i ovoga puta, kažu organizatori.

Za sve uzraste

Zadnji dana festivala, subota, 1. srpnja, rezervirana je za Fora priču.

- S početkom u 10 sati voditeljica projekta Fora priča, Danijela Miklec djecu će zabaviti kroz edukativnu radionicu i pričaonicu. Kako nam je rekla sama voditeljica, njezinim radionicama može prisustvovati uzrast od 0 do 99, istaknuli su iz Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar te dodali da koju god radionicu odabrali za svoje najmlađe, djeca će uživati.

- Svakako se prijavite na vrijeme na broj telefona 331-592. Vidimo se u daruvarskoj knjižnici, zaključili su. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!