Fotografija: U budućnosti će umjesto križanja biti rotor/ Foto: Google
Galerija
U budućnosti će umjesto križanja biti rotor/ Foto: Google

U Čazmi se gradi novi kružni tok: "Proširit ćemo postojeću cestu i urediti pješačke staze"

"Riječ je o rekonstrukciji državne ceste D26, koja se planira rekonstruirati od križanja s državnom cestom D43 (U. M. Novačića) do križanja s Ulicom M. Gupca, u duljini od 1700 m", poručuju iz Grada ČazmeGrad Čazma financirao je izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Ulice Svetog Andrije u Čazmi.

Riječ je o rekonstrukciji državne ceste D26, koja se planira rekonstruirati od križanja s državnom cestom D43 (U. M. Novačića) do križanja s Ulicom M. Gupca, u duljini od 1700 m, objavili su iz Grada.

Izgradnja nogostupa prema Dapcima

Uključuje proširenje postojeće ceste, izgradnju kružnog toka te uređenje pješačkih staza. Također, izvedbu javne rasvjete kružnog raskrižja i novu vertikalne i horizontalne prometne signalizacije, čime će se povećati razina sigurnosti odvijanja prometa.

Projekt rekonstrukcije ceste, gradnje rotora i nogostupa te signalizacije u Čazmi/ Foto: Grad Čazma
Projekt rekonstrukcije ceste, gradnje rotora i nogostupa te signalizacije u Čazmi/ Foto: Grad Čazma

– S obzirom na sporazum s Hrvatskim cestama, vjerujemo da će ovaj zahvat ući u plan za ovu godinu. Grad Čazma ishodio je građevinsku dozvolu te su stvoreni svi preduvjeti za izgradnju. Osim tog zahvata, planiramo i daljnju rekonstrukciju pravca D26, do skretanja za Bojanu, gdje će se cijelom dužinom prometnica proširiti, radi lakšeg i sigurnijeg prometovanja, izjavio je gradonačelnik Dinko Pirak.

Nogostup prema Dapcima

Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: Dijana Puhalo
Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: Dijana Puhalo

Napomenimo i to da je u tijeku provedba javne nabave za izvođača izgradnje nogostupa prema Dapcima te će i gradnja uskoro krenuti.

– Dočekali smo i dugo traženi i dugo očekivani nastavak gradnje nogostupa prema Dapcima, zbog čega mi je iznimno drago. Svjestan sam činjenice da mnogi pješaci, a među njima je puno djece, svakodnevno koriste taj prometni pravac bez pješačke staze, što je vrlo opasno. Nadam se da će uskoro taj dio biti iza nas, rekao je gradonačelnik.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!