Fotografija: Na području Grada Bjelovara odvoz božićnih drvaca posebnim vozilima bit će u periodu od 8. do 12. siječnja/Foto: Deni Marčinković
Na području Grada Bjelovara odvoz božićnih drvaca posebnim vozilima bit će u periodu od 8. do 12. siječnja/Foto: Deni Marčinković

U Bjelovaru uskoro kreće odvoz božićnih jelki: "Ove godine završit će na kompostani"

Molimo se građani da drvca odlože na vidljivo mjesto pored spremnika za biootpad, u dan redovitog odvoza otpada, najkasnije do 7 satiBJELOVAR – Božićni i novogodišnji blagdani su iza nas. To znači kako se mnoge obitelji spremaju raspremiti božićna drvca, a sve ukrase odložiti u kutije do idućeg Božića. U cijeloj toj priči zanima ih gdje s jelkama koje ima sada više ne trebaju.

Iz bjelovarskog Komunalca javljaju kako uskoro kreću s akcijom sakupljanja, odvoza i zbrinjavanja istih.

Ne ih vezati žicom

- Komunalac d.o.o. Bjelovar će i ove godine odvoziti božićna drvca na području Grada Bjelovara, i to posebnim vozilima od ponedjeljka 08. siječnja pa sve do petka 12. siječnja. Molimo stoga sve sugrađane da drvca odlože na vidljivo mjesto pored spremnika za biorazgradivi otpad, u dan redovitog odvoza miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada najkasnije do 07,00 sati, kažu u Komunalcu.

Isto tako, podsjećaju kako božićna drvca ne treba vezati živcom i ne smije ih se odlagati u PVC vreće zbog daljnje oporabe.

- Sakupljena božićna drvca od ove godine završavaju na kompostani u Dolinama, poručuju iz Komunalca.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!