Fotografija: Opća bolnica Bjelovar/Foto: BBŽ
Opća bolnica Bjelovar/Foto: BBŽ

Testiralo se 88 djelatnika bjelovarske bolnice kako bi mogli doći na posao

Od 801 zaposlenog radnika u OB Bjelovar cijepljeno je 540 radnika i nije bilo otpora prilikom obveznog testiranja, kazala je v.d. ravnateljice
BJELOVAR - Svjedočili smo koliko je nemira, ali i neugodnosti nastalo tokom jučerašnjeg dana ispred nekoliko zagrebačkih bolnica kao posljedica provede nove odluke Ministarstva zdravstva. Podsjetimo, u bolničke krugove od jučer mogu samo cijepljeni zdravstveni djelatnici, odnosno oni koji imaju covid potvrde te oni koji pristanu na testiranje. 

Provjerili smo stoga, kakva je situacija u Općoj bolnici Bjelovar. Zanimalo nas je koliko je djelatnika cijepljeno, ali i koliko ih se jučer moralo testirati kako bi pristupili svojem radnom mjestu. Evo što nam kažu iz ravnateljstva.

Bez neugodnosti

- Od 801 zaposlenog radnika u Općoj bolnici Bjelovar na današnji dan je cijepljeno 540 radnika i nije bilo otpora ili problema prilikom obveznog testiranja kao ni gužve ili neuobičajenih situacija uslijed postupanja po novim smjernicama koje su od jučer na snazi.

Testirano je 88 radnika, a pitanje cijepljenja je kao i do sada, pitanje odgovornosti, savjesti i slobodnog izbora svakog pojedinca uz poštivanje važećih propisa, poručuju iz ravnateljstva u pisanom odgovoru koji potpisuje v.d. ravnateljice Ivanka Fehir-Radanović.