Fotografija: Foto: Grad Bjelovar
Foto: Grad Bjelovar

U Bjelovaru se obnavlja Vinkovićevo naselje: "To nije kraj, radova će biti po cijelom gradu"

Ulice Vladimira Nazora, Male Sredice, Križevačka cesta, Eugena Kumičića i Andrije Hebranga dobit će nove pješačke prijelaze, a uspornici prometa postavit će se u Ulici 105. brigade i Cvjetnoj uliciZamjenik bjelovarskog gradonačelnika Igor Brajdić je u Vinkovićevom naselju najavio radove na obnovi ulica u Bjelovaru. Tom prigodom, zajedno s predstavnikom izvođača radova, Poduzeća za ceste Stipom Ljubičićem i stanovnicom jedne od obnovljenih ulica u naselju, Anikom Jolić, obišao je Ulicu Julija Tomića povodom početka radova na obnovi te ulice.

U Vinkovićevom naselju do sada su obnovljene četiri ulice, Josipa Pupačića, Vladana Desnice, Nikole Šopa i Dragutina Domjanića.

U planu je ove godine obnoviti i ulice Celestina Medovića, Marina Držića i Franza Prešerna. Nakon toga, na redu je obnova ulica Ivana Meštrovića, Ljube Babića i Joze Kljakovića. Ukupna duljina tih ulica je 1,5 kilometar, a vrijednost obnove iznosi 310 tisuća eura.

Grad Bjelovar i Vodne usluge će ove godine izdvojiti dva milijuna eura u uređenje ulica.

Novi radovi

Odnosi se to rekonstrukciju 1,2 km vodovodne mreže koju će Vodne usluge započeti krajem svibnja u Podravskoj, Jezerskoj, Hlebinskoj i Banićevoj ulici, nakon čega će Grad Bjelovar, po principu obnove Vinkovićevog naselja, obnoviti i Vukovarsko naselje.

Paralelno s radovima u Vinkovićevom naselju, nastavlja se izgradnja nogostupa u Cigleni, duljine 900 metara, čime će se izgradnja nogostupa u Cigleni i završiti.

U Ulicama A. Trumbića i A. K. Miošića, Vodne usluge će u srpnju započeti rekonstrukciju vodovodne mreže, a nakon toga će te ulice, na temelju prometne studije, postati jednosmjerne s drvoredom i kosim parkirnim mjestima jer je cilj da se poveća broj parkirnih mjesta u središtu grada. Isto tako, Ulica A. Radića dobit će parkirna mjesta i regulirat će se jednosmjerni promet.

U planu Vodnih usluga u lipnju je i rekonstrukcija kanalizacijske mreže u Ulici Matije Gupca gdje će i Elektra spustiti struju s krovova, a nakon tih radova, Grad će financirati asfaltiranje.

U Ulici Ferde Livadića ove godine će započeti rekonstrukcija kanalizacijske mreže, a početkom iduće godine, Grad Bjelovar će potpuno obnoviti i tu ulicu.

Uskoro stiže i komunalna oprema - klupe, kante za otpatke, stalci za bicikle i drugo koje će se postaviti na korzu, ali i u drugim dijelovima grada.

Usporinci prometa

Nadalje, ulice Vladimira Nazora, Male Sredice, Križevačka cesta, Eugena Kumičića i Andrije Hebranga dobit će nove pješačke prijelaze, a uspornici prometa postavit će se u Ulici 105. brigade i Cvjetnoj ulici.

Isto tako, radovi će se odvijati i u ruralnim sredinama gdje je potrebno kopati grabe. Ove godine iskopano je više od 4 kilometra graba u Gudovcu te graba u Obrovnici i Galovcu, a sada slijede Letičani, Prgomelje i Stančići. U Patkovcu je ove godine u planu i obnova ceste, najavio je zamjenik Brajdić.

Stanovnica obnovljene ulice u Vinkovićevom naselju, Anika Jolić, pohvalila je rad Grada Bjelovara, posebno Odjel za komunalne djelatnosti i izrazila zadovoljstvo obnovljenom ulicom u kojoj živi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!